The Cosmic Carnival is Hollandsch nieuwste

Zuid-Hollandse band heeft moeite het publiek voor zich te winnen tijdens de Popronde

Tekst: Gijs Kamphuis ,

Het is vlaggetjesdag in café de Barrel tijdens de Middelburgse Popronde. De studentenbar herbergt namelijk het 3voor12 Hollandse Nieuwe Podium, waar The Cosmic Carnival haar kunsten vertoont. De winnaar van de Grote prijs van Zuid-Holland 2009 is echter minder vet dan haring in juni.

Zuid-Hollandse band heeft moeite het publiek voor zich te winnen tijdens de Popronde

Met The Cosmic Carnival ga je als luisteraar terug in de tijd. De band uit Rotterdam maakt namelijk beatleseske luisterpop met een hoofdrol voor hun ‘Seventies’ orgel. Het kost de heren wat moeite om het juiste geluid te vinden. Iets waar ze het hele optreden last van blijven houden. Jammer ook dat zangeres Marlies is thuis gebleven. De mooie harmonieën die er op plaat wel zijn, blijven nu achterwege. Gitarist Frank Schalkwijk doet wel zijn best om een samenzang met frontman Nicolas Schuit neer te zetten maar het zaalgeluid maakt dat dit niet erg uit de verf komt. 

 

Natuurlijk is het niet alleen kommer en kwel want de heren kunnen wel spelen. Het publiek is redelijk enthousiast en klapt beleeft en gezien het aantal heupwiegende dames vooraan valt niet alleen de muziek in de smaak. Single ‘Stop it’ is aanstekelijk en pakkend en ook ‘Funny Man’ kan op bijval rekenen. De muziek van The Cosmic Carnival is zorgeloos, net als de Sixties waren. Vanavond echter moet er door de vijf hard gewerkt worden. Zeker als halverwege het publiek langzaam afhaakt. Want hoe los en sfeervol de liedjes ook zijn en hoe goed de band muzikaal ook is, een uur boeien kunnen ze in het café van de Roosevelt Academy niet.