Exclusief optreden The Drowned Magicians Exclusief optreden The Drowned Magicians

Vrijdag in de Komma te Hulst

, Tekst: Andre Joosse

Exclusief optreden The Drowned Magicians

Vrijdag in de Komma te Hulst

Tekst: Andre Joosse ,

Aanstaande vrijdag geeft The Drowned Magicians een exclusief optreden in Hulst. Het collectief van kunstenaars uit Kuala Lumpur treedt op samen met de Zeeuwse band Bluem.

Vrijdag in de Komma te Hulst

Aanstaande vrijdag organiseert de Zeeuwse band Bluem een exclusief optreden in het Hulster jeugdcentrum de Komma. Een collectief van kunstenaars uit Kuala Lumpur treedt op samen met de Zeeuwse band. We spreken met Robin van Mullem, bassist van Bluem en organisator van dit concert.
 
Hoe ben je in contact gekomen met deze band?
Ik luister ook veel obscure muziek en via het internet kwam ik in contact met The Drowned Magicians, een band die muziek maakt ergens tussen My Bloody Valentine en Captain Beefheart. Met twee van die gasten ben ik nu muziek aan het maken; beats doorsturen, skypen over wat een beste gitaartake is en dat is echt een hele nieuwe vorm van muziek maken voor mij.
 
Maar dan nog; een band uit Kuala Lumpur in Hulst, hoe krijg je dit geregeld?
Die twee bandleden, Billy en Günther, komen een weekje naar Nederland en ze vroegen mij of ik een optreden voor hen kon fixen. Dus dat heb ik gedaan, in Hulst, en zij zullen dus vrijdag om 9 uur het podium van de Komma betreden, spelend om spullen die daar staan en van Bluem. Eigenlijk zijn ze met zijn vijven of zessen, en nu maar met zijn tweeën, dus hebben ze mij gevraagd om deel te nemen. Want het eerste deel zullen zij gewoon hun liedjes spelen, en het tweede deel wordt een soort van uitgerekte compositie à la de vroege Pink Floyd of Godspeed You! Black Emperor.
 
De Komma, is dat een podium?
Toen ik wat jonger was, zat ik bij de jongerenorganisatie youth4all, waarmee wij in Hulst allerlei evenementen organiseerden, zoals een festivalletje in september, een kleinkunstpodium in december en tussendoor nog wat avonden om de jongeren van Hulst wat alternatieven te bieden op het verschralende uitgaansleven daar. Nu is er dus de Komma, het nieuwe jongerencentrum waar maandelijks een open podium is en waar plaatselijke, beginnende en andere bandjes kunnen optreden.
 
 
Jongerencentrum de Komma
Cornelisdevosplein 2 Hulst
Vrijdag 12 november, 21.00 uur
Gratis entree
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland