Dj’s Wired en Sandstorm presenteren So80’s&90’s

De klomp gaat terug in de tijd

Tekst: Andre Joosse ,

De Klomp gaat terug in de tijd met dj’s Wired en Sandstorm. Met het nieuwe concept So 80’s & 90’s brengen zij het beste uit deze jaren. Terug naar de jaren van Miami Vice, Countdown en Ben Liebrands minimixen.

De klomp gaat terug in de tijd

Hun roots liggen in Goes; dj Wired ofwel Wilfred Goncalves en dj Sandstorm, ofwel Sander Verhaar brachten beide de jaren 80 en 90 door in Goes. 20 november presenteren deze dj’s hun nieuw feestconcept So 80’s & 90’s in de Klomp in Ovezande. Ik sprak beide heren over hun herinneringen aan deze muzikale decennia.

Al snel blijkt dat beide opgegroeid zijn met de minimixen van Ben Liebrand. Elke vrijdagavond bij Curry en van Inkel zaten beide heren met hun cassette recorder klaar. “Zijn jaarlijkse Grandmix was op school een terugkerend hoogtepunt!” aldus Wilfred. “De opkomst van house-dj’s in combinatie met het mixwerk van Mastermixer Ben Liebrand, die ik elke vrijdagavond op Radio 3 hoorde, zorgden ervoor dat ik zelf ook wilde gaan dj-en” vult Sander aan. Laatstgenoemde heeft overigens zijn voorbeeld letterlijk opgevolgd. Wekelijks is Sandstorm elke vrijdagavond op 3FM te horen met zijn ‘Operation DJ Sandstorm’ mixen in Ekstra Weekend van Gerard Ekdom en Michiel Veenstra. 

Muzikaal verschillen de twee heren niet. Voor Wilfred liet zijn jaren 80 beïnvloeden door alles wat Engeland kwam, dus dat was vooral synthpop zoals Human LeagueNew Order en  Depeche Mode. “Naast New Wave van The Smiths en The Cure, mag ik ook niet vergeten dat ik omstreeks 1981 helemaal ging voor de Ska.” Naast Engelse bands ontdekte Wilfred pas later de Amerikaanse muziek: “Tijdens mijn middelbare school periode ontdekte ik dat er ook leuke dingen uit Amerika kwamen zoals -de vroege- Hip-hop van bijvoorbeeld Rocksteady CrewRun DMC en de Beastie Boys.” Sander koos in de jaren 80 meer voor de popmuziek: “In de jaren 80 luisterde ik veel pop, rock en hiphop muziek, van Duran DuranMichael Jackson via Europe -ja echt- tot De La Soul. Eind jaren 80 kwam daar de dance en house muziek bij en de ontwikkeling van hiphop, swingbeat en R&B. In de jaren 90 werd ik vervolgens steeds meer gegrepen door de house en dance muziek met onnder andere The ProdigyChemical Brothers en Underworld.”

Toch zullen de dj’s hun optreden in De Klomp niet al te veel door eigen smaak laten sturen verteld Wilfred: “we zullen ook de popmuziek, waar ikzelf destijds mijn neus voor ophaalde, niet vergeten. MadonnaPrince en Wham waren zeker de grootste toen. We zullen draaien voor een breed publiek met dito smaak. De jaren 80 waren erg veelzijdig en er ontstonden muziekstromingen die hun vervolg vonden in de jaren 90 tot nu. Ook aan de rockliefhebbers wordt gedacht; U2Simple Minds en Talking Heads ze zijn er allemaal bij!” 

Is er trouwens iets mis met de jaren 60 en 70 en de hedendaagse muziek? “Nee natuurlijk niet” zegt Sander “Met mijn funky beats onder andere in Café La Strada en op 3FM en Radio 6 draai en mix ik ook dance, soul en funk vanaf de 60’s tot en met nu. Maar we willen nu specifiek iets neer zetten voor onze leeftijdsgroep.” Wilfred vult aan: “Iedereen is welkom in De Klomp maar we hopen voornamelijk publiek te bereiken wat in de 80s en 90s hier in de regio ging stappen in tenten als de Blaauwe Steen, Toreador en Uilenspiegel in Goes, Zippo en The Cavern op Walcheren en Kiekieris in ’s-Heerenhoek.”
Er zijn wel meer jaren 80 feesten, toch durven de heren het als uniek aan te kondigen. Wilfred: “Uniek voor Midden Zeeland en vooral uniek voor een podium als De Klomp, en gezien onze gedrevenheid, achtergrond en expertise zeer zeker. Soortgelijke initiatieven zijn vaak (niet altijd) een halfslachtige poging waar meestal te veel met cliches wordt gedweept en die meestal de plank misslaan. Wij gaan voor ‘het gevoel van’. Het mag best ludiek en speels zijn; soms een beetje over de top en -dare I say it- fout, maar altijd leuk, cool en herkenbaar.”

Rest er nog maar een vraag aan de heren, want ik ben erg benieuwd wat we allemaal kunnen verwachten op het feest! “Naast natuurlijk de onvergetelijk platenkezue en het mixwerk van ons hebben we ook nog vj Dajo om de visuele ondersteuning compleet te maken.” Aldus Sander. Twijfelend kijkend naar Sander vult Wilfred aan: “We hebben nog een paar kleine verrassingen in petto maar daar kan ik nu nog niet over uitwijden.” Meer durven de dj’s niet prijs te geven.” Na wat aandringen krijg ik gelukkig toch wat meer info uit het duo: “Een tipje van de sluier; twee van de verrassingen hebben met een heel bekende 3FM dj te maken.” 


DJ Sandstorm en DJ Wired met special guest VJ Dajo 
20 November 2010 in De Klomp Ovezande van 20.30 tot 02.00. 
Burgemeester Andriessenstraat 1  Ovezande   

Voorverkoop tickets zijn te verkrijgen voor € 8,50 op de voorverkoopadressen:
X-Ray Goes en Vlissingen, Cafe La Strada, ’t Beest, Ronny’s Feestwinkel, Novy Toys Heinkenszand, Kreahoek Ovezande en via de website.
De entreeprijs aan de zaal is € 10,-