Clubavond met Scram C Baby, People Get Ready & Six Hills Giant

27 november in De Spot in Middelburg Club 3VOOR12/Zeeland

Tekst: Jamie Scherbeijn ,

Komende zaterdag is het weer tijd voor een clubavond. Deze keer is het in kunst- en cultuurpodium De Spot in Middelburg te doen. Met Scram C Baby, People Get Ready & Six Hills Giant op het programma wordt het een veelbelovende avond.

27 november in De Spot in Middelburg Club 3VOOR12/Zeeland

Voor het Zeeuwse Six Hills Giant is het zaterdag hun debuutoptreden. De muzikale broers Sjoerd en Floris Bin ontmoeten bij toeval toetsenist Rick Jansen en dit is het begin van Six Hills Giant. Volgens eigen zeggen brengt het trio progressieve rockmuziek. Benieuwd? Op hun website kun je alvast luisteren naar het nummer ‘In Former Days Everything Seems To Be Better’. Ze zijn trouwens nog op zoek naar een bassist….

 

In mei van dit jaar komt er een einde aan de band This Beautiful Mess. Gitarist Axel Kabboord en zanger Arjen van Wijk zitten niet lang stil. Samen met Lydia van Maurik-Wever (Brown Feather Sparrow), René de Vries (Blaudzun) en Stefan van Maurik (The Spirit That Guides Us) gaan ze verder onder de naam People Get Ready. Onlangs kwam het gelijknamige debuutalbum uit. Hun muziek is een mix van new wave, (post)punk en britpop. De band is klaar voor het grote publiek en zal ongetwijfeld een verpletterende indruk achterlaten.

 

Headliner van de avond is de Amsterdamse band Scram C Baby. Als Excelsiorband van het eerste uur zag Scram C Baby labelgenoten Daryll-Ann, Caesar, en recentelijk, Johan uit elkaar gaan. De band heeft door de jaren heen weliswaar verschillende bezettingen gekend, maar van stoppen is nooit sprake geweest. De huidige formatie toont zich met de nieuwe plaat Slow Mirror, Wicked Chair de ongekroonde koning van de Nederlandse indiescene. Dertien kronkelende gitaarliedjes met de kenmerkende uit-de-tenen-gezongen hartstocht van zanger/frontman extraordinaire John Cees Smit. De persoonlijke teksten van de hand van Smit associëren vrijelijk op het sex, drugs en rock 'n roll-thema. John Cees, Frank, Geert en Marit bekijken het op z'n Scram C Babies; geen concessies doen en gewoon doorgaan.

 

Club 3VOOR12/Zeeland met Scram C Baby + People Get Ready + Six Hills Giant

Kunst- en cultuurpodium De Spot

Beddewijkstraat 15, Middelburg

27 november, 21.00 uur, entree: 8,50 euro (cjp / student: 7 euro)