Blaudzun doet een rondje zuid-west Nederland Blaudzun doet een rondje zuid-west Nederland

Pre T-ser in de Waterput en volledig concert in Middelburg

, Foto's: Daniel vander Winden + Niels Davidse

Blaudzun doet een rondje zuid-west Nederland

Pre T-ser in de Waterput en volledig concert in Middelburg

Foto's: Daniel vander Winden + Niels Davidse ,

Op zaterdagmiddag 20 november speelde Blaudzun een instore in De Waterput in Bergen op Zoom, als 'pre T-ser' voor het nieuwe poppodium Gebouw-T, wat zijn deuren zal openen in januari. Dezelfde avond reist het gezelschap door naar de Spot in Middelburg.

Pre T-ser in de Waterput en volledig concert in Middelburg

Met zijn bijzondere stem wist hij met het nummer 'Streetcorner Shouter' het publiek, vijftig á zestig man, muisstil te krijgen. Blaudzun speelt een half uur in De Waterput, volgens hem "een van de weinige platenzaken waar het een eer is om er te mogen spelen". De set bestaat vooral uit nummers van zijn laatste album, Seadrift Soundmachine. De band speelt zonder trompettist, die is nog onderweg, en waarschijnlijk alvast doorgereden naar Middelburg. Blaudzun is deze avond namelijk ook te zien in De Spot.

Ook op een groter podium kan Blaudzun, ofwel Johannes Sigmond de intimiteit van zijn optreden behouden. Dat wisten we natuurlijk al, want met optredens op Lowlands en Into The Great Wide Open was dat bewijs al geleverd. De nummers van de singer-songwriter zijn mooi en dromerig en met de band, inclusief accordeon, percussie, en jawel, de verdwaalde trompetist, blijven de nummers verrassen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland