Actie voor benarde financiële situatie podium Brogum

Benefiet festival met lokaal talent op 10 en 11 december

Tekst: Andre Joosse ,

Met podium Brogum gaat het financieel niet echt voor de wind. Het podium organiseert daarom een benefiet festival op 10 en 11 december. Tien lokale bands zullen het podium steunen op het Local Heroes festival.

Benefiet festival met lokaal talent op 10 en 11 december

Brogum is een cultuurpodium voor muziek en theater en werd begin de zeventiger jaren opgericht als jeugdsociëteit. Eind jaren tachtig werd besloten voornamelijk de podiumfunctie uit te bouwen. De soosavonden werden gestopt en om de twee weken werd een optreden georganiseerd met lokale en nationale bands.

 

Al een tijdje gaat het slechter met de financiën van het podium. Een nieuwe programmeur en topacts zoals Dimlite en Perquisite bleken niet de positieve impuls te geven die werd verwacht. Voor het podium een teken om actie te ondernemen. De soosavond wordt weer in ere hersteld onder de naam Turbulentie. Om het ook financieel weer op orde te krijgen werd het Local Heroes festival gepland. Maar liefst tien lokale bands zullen onder de noemer Local Heroes op 10 en 11 december optreden in het Zierikzeese podium.

 

Op vrijdag 10 december staan er vijf gerenommeerde namen uit het Schouwse clubcircuit op het podium van Brogum. Backlash, GoFish, Headmode, Shag Whiskey & Botox en Skybicycle, allen bands die hun bestaan mede te danken hebben aan het podium.

 

Zaterdag is gereserveerd voor opkomend talent uit de regio. The Chimney, Double C, Zaniac, Zink en een afterparty met een dj-set verzorgd door dj Echo & Aso.

 

De deuren gaan op beide dagen open om 20:00. Kaarten voor beide dagen kosten € 5,00 euro, maar er zijn ook passepartouts verkrijgbaar voor € 8,00 euro.

 
Kaarten zijn te bestellen op de site van Brogum.