Bevrijdingsfestival – andere podia

Drukte bij hiphop en dancepodium

Foto's: Andre Joosse en Monica Salmang ,

Naast de twee podia op het Bellamyplein was er nog veel meer te doen op het Zeeuwse Bevrijdingsfestival. Een fotoverslag van de piek, het Liberty Dance podium en het Arsenaal hiphop podium.

Drukte bij hiphop en dancepodium

Naast de twee podia op het Bellamyplein was er nog veel meer te doen op het Zeeuwse Bevrijdingsfestival. Een fotoverslag van de Piek, het Liberty Dance podium en het Arsenaal hiphop podium.

In de middag begon er al een dansfeestje in podium de Piek. De finalisten van de dj-contest van de kunstbende lieten zien wat ze konden. Daarna draaiden Starfunker, Johan de Pohan en Go!Diva voor een volle oververhitte zaal. Helaas sluit het podium tegen de avond, maar het dancefeest wordt doorgezet buiten op het dijktheater. Jarah Damiël, Sparcoo, Bart B More en afsluiter Michel de Hey draaien voor een stampvol plein.

De Goese hiphoppers De Formatie openen om half twee het Arsenaalpodium om het vrijheids debat aan te kondigen. Hetzelfde podium is ’s avonds toneel voor hiphop en urban muziek. De aftrap vindt plaats door Fotosynthese met zijn Bredase vrienden van Van Kwaad Tot Erger. Skinto, Dubbel en Kraantje Pappie maken er ook een feestje van. Luid wordt er meegezongen en het vele gespring verjaagd de kou va de inmiddels aangebroken koude avond. De afsluiters vanavond zijn BDM en zijn crew en PHLNX. Met tussendoor de beats van dj Vindictiv een meer dan geslaagd hiphop feestje.