Postman in uitverkochte Spot

Hobbyisten en Yootha in voorprogramma

Tekst: Andre Joosse Foto's: Sjoerd Schunselaar ,

Een avondje urban muziek in De spot. Locals De Hobbyisten bijten de spits af in een uitverkochte Spot, gevolgd door Yootha en de hoofdact vanavond: Postman.

Hobbyisten en Yootha in voorprogramma

De muzikale geschiedenis van The Anonymous Mis ofwel Remon Stotijn begint in 1998 met het uitkomen van het Postmen album Documents. De band scoorde hits met onder andere Cocktail, U Wait en Crisis. Helaas valt na 7 jaar het doek voor de groep als rappers G-Boah en Shyrock hun eigen weg gaan.
 
In 2006 brengt The Anonymous zijn eerste solo cd uit, de oude bandnaam wordt in t enkelvoud gezet en de eerste release van Postman is een feit. De eerste single, een duet met zijn toenmalige echtgenote Anouk wordt een hit. Nu is Postman op tour ter promotie van zijn nieuwe album en kan vanavond Middelburg genieten van zijn nieuwe sound.
 
Als opener vanavond staan de Hobbyisten op het Spot podium. Na het vertrek van twee bandleden heeft de band zich snel kunnen herstellen en de band staat weer fris en zeker op de planken. Ondanks dat er twee ervaren en goede muzikanten moet missen blijkt dat met de nieuwe leden geen mindere live act staat te spelen. Beter gezegd, de band lijkt hechter dan voorheen en dat hoor je terug in de muziek. Ook het publiek blijft de band trouw en de nummers worden enthousiast meegezongen.
 
De Hobbyisten speelt een korte set vanwege het tweede voorprogramma vanavond. Zangeres Yootha zingt, begeleid door een gitarist enkele covers en wat eigen werk als opwarmer. De covers van Kings Of Leon en Bob Marley zijn niet echt origineel, maar door de mooie warme soulstem klinkt het toch verfrissend. Het publiek geniet en zingt vrolijk mee met de zangeres.
 
Als Postman met zijn band het podium betreedt is er al snel een goede vibe als ze openen met Kills Me. Met hit Crisis als derde nummer is de uitverkochte zaal al helemaal los. Stotijn en zangeres Alyssa Wooter pakken het publiek in met hun rap en zang, vooral de zangeres maakt veel indruk met haar schitterende stem. Naast nieuwe Postman nummers wordt er regelmatig naar oud Postmen werk gepakt, zo komt ook Cocktail en U Wait langs in de lange set. De nieuwe nummers klinken wat meer rock dan reggae wat live goed tot zijn recht komt. Het Anouk-duet Downhill klinkt vanavond beter dan ooit, Alyssa zingt de sterren van de hemel.
 
Na afloop komen Postman en Alyssa nog handtekeningen uitdelen aan de fans die terug kunnen kijken op een mooie avond met veelzijdige urban muziek.