Moke hoofdact 30e Klomppop Moke hoofdact 30e Klomppop

Eerste namen bekend gemaakt

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Moke hoofdact 30e Klomppop

Eerste namen bekend gemaakt

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

De eerste namen voor de 30e Klomppop zijn vandaag bekend gemaakt. Vanwege de 30e verjaardag pakt het festival groot uit. Moke, Go Back To The Zoo en Saint Jude zijn de eerste namen die op het affiche staan.

Eerste namen bekend gemaakt

Al jaren is Klomppop een van betere festivals in het Zeeuwse. Vooral de laatste jaren is het festival in opkomst met buitenlandse acts, in opkomst zijnde Nederlandse bandjes en veel plaats voor lokaal talent.
 
Vorig jaar was er al een mooie line-up met I Kissed Charles, Destine, Diesel Disko en Stereo, dit jaar zal het feestje nog groter zijn. Organisatie De Klomp Festivals heeft besloten flink uit te pakken met grote namen als Moke, Saint Jude (UK), Caro Emerald, en Go Back To The Zoo. Als afsluiter speelt folkpunkband Circle J.
 
Op hemelvaartsdag, donderdag 13 mei staan de twee festivaltenten weer op de sportvelden van het Zeeuwse Ovezande. Dat sportcomplex ondergaat ondertussen een grote renovatie maar dat staat het evenement niet in de weg.
 
De klinkende namen die nu bekend zijn geworden, zijn de eerste vijf van het totaal aantal van vijftien bands dat zal aantreden. Binnenkort maakt de organisatie het complete programma bekend, ongeveer de helft daarvan zal bestaan uit Zeeuws aanbod, zowel gevestigde namen als jong talent. Net als laatste jaren is de entreeprijs laagdrempelig en is er een vroegkomkorting voor bezoekers die voor 13:00uur binnenkomen.
 
Moke heeft geen nadere introductie nodig, de geoliede rockmachine van serieus kijkende mannen in zwarte pakken uit Amsterdam hebben zich al lang bewezen. Live op geen foutje te betrappen maar zo af en toe wel op een brede grijns.
 
Saint Jude is een band uit Engeland. Wie zich verdiept in de band komt een paar keer de beschrijving tegen van een moderne Janis Joplin die The Faces ontmoet. Engelse beroemdheden en pers vallen over elkaar heen om te vertellen hoe geweldig deze rockende blueszangeres is maar ondertussen laat het debuutalbum op zich wachten.
 
Caro Emerald heeft een mooie buitenlands klinkende naam, maar  Caro is gewoon Hollands. Al stegen de hits ‘Back It Up’ en ‘Night Like This’ wel naar een internationale hoogte. Mambo, jazz en fris swingende popliedjes.
 
Go Back To The Zoo bewezen pas geleden nog in De Spot dat ze serieus zijn muzikaal Nederland te gaan veroveren. Venijnig en scherp spelen ze zonder te rammelen typische Britse rock in de stijl van The Kooks. Megahit “Electric” is maar een voorbeeld van de vele catchy songs die op het aanstaande debuutalbum staan.
 
Circle J is een hardwerkende folkpunkband die niet moeilijk doet om vergeleken te worden met voorbeelden als Flogging Molly en Dropkick Murphys. Bij deze aflsuiter wordt het stevig dansen. 
 
Klomppop
Donderdag 13 mei 2010 11:00 – 01:00 uur
Sportveld Ovezande (Zld.)
Entree:  20 euro (15 euro bij binnenkomst voor 13:00uur)
 
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland