Muzikale ambities van Zeeuwse jongeren in Classic!Fever Muzikale ambities van Zeeuwse jongeren in Classic!Fever

Zoektocht naar talent in die ‘andere’ muziekstijl

, Tekst: Rene de Dreu Foto's: Rene Kauwenbergh

Muzikale ambities van Zeeuwse jongeren in Classic!Fever

Zoektocht naar talent in die ‘andere’ muziekstijl

Tekst: Rene de Dreu Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Zeeland heeft sinds januari een nieuw podium waarop aanstormende jongeren hun muzikale ambities kunnen etaleren. Vergeet rock, metal, pure pop en hiphop en bedenk wat er dan nog overblijft.

Zoektocht naar talent in die ‘andere’ muziekstijl

Zeeland heeft sinds januari een nieuw podium waarop aanstormende jongeren hun muzikale ambities kunnen etaleren. Vergeet rock, metal, pure pop en hiphop en bedenk wat er dan nog overblijft. Veel dus. Het hele legioen jonge singersongwriters bijvoorbeeld, maar ook degenen die teruggrijpen op blues, jazz , folk en zelfs op de klassieke grootheden en het bijbehorende muziekjargon. Naast Hooi!Koorts, 2ndInfluenZ en RegioRuis is er dus nu ook Classic!Fever. Zelfde formule, zelfde doelgroep en zelfde kansen, alleen die ‘andere’ muziek.
 
Na een eerste ronde in het Souburgse zolderpodium Razzmatazz met heerlijke luistermuziek van - daar zijn ze weer – Jay Minor & The Early birds , Sweet Document, het debuterende Bente Alice, een folk trio StraatRuis en het ‘daar gaan we veel meer van horen’ zangtalent Lucie was er zondag 21 februari ronde 2 in popcentrum De Klomp in Ovezande.
 
De sfeer was ‘zondags’; lekker laidback luisteren en verbaasd staan van wat Zeeland op dat gebeid ook in huis heeft. De inmiddels bekende namen van Side Walk Stone tot Grouse passeerden de revue, maar dan in de uitgeklede en pure vorm. Adriaan (van den Berg van Side Walk Stone) blijft een meester liedjesschrijver die dat juist met een akoestische set, zelfs voorzien van mooie loops, kan onderstrepen. Michiel Vermue (tekstschrijver van Grouse) groeit op zo’n podium als solo artiest en verbaasd met mooie melodielijnen. Maar verrassingen lijken nu al een vast onderdeel te zijn van Classic!Fever. De twee meiden van Another Road (zang, gitaar en viool), wisten de Italiaanse vioolmelodieën handig in hun jazzy folk repertoire te stoppen en de nog jonge Veerle Koens ritste mooie klanken op een dwarsfluit moeiteloos aan elkaar. Dat Scot-Free onder de naam Vloer ook ingetogen en mooie liedjes kan maken bewezen drie bandleden zondag opnieuw in De Klomp. Zangeres Annemieke Buise heeft een stem die vraagt om mooie liedjes en dan kunnen de drie alternatieve rockers daar ineens een ingetogen sfeer omheen bouwen.
 
Het Schouwse muziekcollectief ZinkZand gooit er met gemak en bijna achteloos een set jugband muziek tegenaan waar de klomp even van zindert. Bijzondere muziek, ergens tussen oude blues en het hillbilly in. Dat het daarbij om de pure muziek gaat en veel minder om de muzikaliteit maakt een optreden van ZinkZand meer tot beleving dan een concert. En dat pakte in Ovezande goed uit. Vervolgens lieten 10 jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen onder de noemer eXtra Loud de De `Klomp even op z’n grondvesten trillen met een set bigband klassiekers. Ook Classic!Fever werkt toe naar een finale. Die is in juni in Veere. Eerst nog twee voorronden (25 april Porgy & Bessen 22 mei op Noord-Beveland). Op het programma staan dan al soundscapes, folk, jazzy pop en nieuw klassiek. Zondag besloot een jury om Veerle Koens terug te zien op de finale, het publiek koos er voor Another Road, maar de winnaar was vooral de brede blik op muziek.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland