Diggy Dex en Skiggy Rapz in de Spot Diggy Dex en Skiggy Rapz in de Spot

Optreden in Middelburg ondanks het ontbreken van de echte Eva toch fantastig

, Tekst: Harrie Verveer Foto's: Andre Joosse

Diggy Dex en Skiggy Rapz in de Spot

Optreden in Middelburg ondanks het ontbreken van de echte Eva toch fantastig

Tekst: Harrie Verveer Foto's: Andre Joosse ,

Iedereen kent inmiddels Diggy Dex zijn hit 'Slaap lekker' (Fantastig toch) wel. Afgelopen Zaterdag was hij samen met Skiggy Rapz en een lokale Eva in de Spot in Middelburg om te laten zien dat hij nog veel meer te bieden heeft.

Optreden in Middelburg ondanks het ontbreken van de echte Eva toch fantastig

Bij binnenkomst is het al gezellig druk in de Spot: de zaal is tot ongeveer de helft gevuld. De DJ start een stevige hiphop-beat en Skiggy Rapz komt het podium op om het voorprogramma te verzorgen. Ondanks dat deze uit Utrecht afkomstige MC in het voorprogramma staat is het zeker geen onbekende in de scene. Een paar jaar geleden won hij bijvoorbeeld de Grote Prijs van Nederland, zijn album “Boatdrinks” werd uitgebracht in Japan en in 2006 produceerde hij het grootste deel van het Diggy Dex album “Verhalen Vanuit de Sofa”.

Geen wonder dus dat alles prima klinkt. De vette beats worden voorzien van teksten alsof het totaal geen moeite kost. Er komt een kampvuur liedje in hip-hop stijl voorbij en de nummers daarna worden soms weer gemixt met andere muziekstromingen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat het optreden interessant blijft om naar te kijken en niet snel gaat vervelen. Een ander voorbeeld hiervan is wanneer halverwege het optreden komt de bassist van Diggy Dex het podium op om een nummer mee te zingen. Hoewel het optreden ook wat rustigere, meer ingetogen nummers kende, staat bij het laatste nummer vrijwel het volledige publiek handen zwaaiend en meezingend op en neer te springen voor het podium. Een prima voorprogramma dus, die iedereen in de juiste feestsfeer heeft gebracht voor de hoofdact. Laat Diggy Dex maar komen!

De band komt het podium op en zet het eerste nummer in. De muziek is nog niet direct te herkennen als hiphop, maar dit veranderd zodra Diggy Dex erbij komt. Het feest dat Skiggy Rapz was begonnen gaat meteen door en al snel staat iedereen voor het podium weer uitbundig mee te feesten. Het tweede nummer, 'Vandaag', is de nieuwe single van Diggy Dex. Het is natuurlijk nog even de vraag of dit net zo'n hit gaat worden als 'Slaap lekker', maar het nummer wordt door de Spot in elk geval prima ontvangen. Het nummer is catchy en het blijft in je hoofd hangen, alle ingrediënten voor een nieuwe hit zijn dus zeker aanwezig.

Tijdens het optreden worden rustige nummers afgewisseld met de meer feestelijke nummers. Diggy Dex bespeelt de hele tijd publiek en weet zo de hele zaal goed mee te krijgen. Je hoeft geen doorgewinterde hiphop liefhebber te zijn om Diggy Dex leuk te vinden; tijdens sommige nummers is er zelfs bijna geen hiphop meer te ontdekken. Het optreden is dan ook laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Diggy Dex is naast een prima rapper ook een uitstekende entertainer die niet zomaar even een paar liedjes komt spelen, maar die zich echt inzet om het hele optreden tot een groot feest te maken. Op den duur verdwijnt Diggy Dex van het podium voor een 'drum wedstrijd' tussen DJ DNS en drummer Nathan. De minutenlange demonstratie is indrukwekkend en een leuke afwisseling, en wordt dan ook met groot applaus ontvangen door het publiek.

En dan komt het moment waar iedereen natuurlijk op stond te wachten: het is tijd voor 'Slaap Lekker' (Fantastig Toch). Omdat Eva de Roovere, die het origineel heeft ingezongen, niet mee is gegaan op tour was er een wedstrijd uitgeschreven om een lokale Eva te vinden. In  Zeeland is deze wedstrijd gewonnen door Eva Van Leeuwen en dus mag zij vanavond het gedeelte dat Eva de Roovere normaal zou zingen voor haar rekening nemen. Hoewel de stem van de vervang-Eva natuurlijk toch anders is dan de karakteristieke stem van Eva de Roovere, blijkt ze een goede vervanging te zijn. Ze zingt prima en het is leuker om naar te kijken dan wanneer de stem bijvoorbeeld op band zou staan. De zaal zingt uit volle borst mee en al snel is het feest compleet.

Tenslotte vraagt Diggy Dex willekeurig wat mensen op het podium. “Zijn er nog rappers in de zaal? Zangers?”. Tijdens een geïmproviseerd nummer krijgt de lokale scene de kans om te freestylen en zo te laten zien wat ze in huis hebben. Na nog een keer de nieuwe single, 'Vandaag', gespeeld te hebben (met Diggy Dex op bas) is het optreden dan toch echt klaar. Het was een erg leuke avond. Diggy Dex is een aanrader, niet alleen voor de hiphop liefhebber maar ook voor iedereen die van een vet feestje houdt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland