Sinds 1979, toen de band The Ex ontstond zijn er al heel wat wisselingen geweest in de bezetting. Dit weekend bewijst de band dat ze nog steeds meetellen anno 2010.

Meer dan 30 jaar geleden wordt punkband The Ex geformeerd door leden uit de krakerbeweging van onze hoofdstad. In het underground punk circuit gaat de band als een speer, kritische teksten en energieke optredens geven de band aanzien in binnen- en buitenland.

In de vele jaren dat de band bestaat zijn er aardig wat wisselingen geweest in de bezetting. Begon het als een punkband, later was de band regelmatig experimenteel bezig. Aanvullende bandleden op cello, contrabas en enkele jaren geleden nog een hechte samenwerking met Ethiopische artiesten. Ook vanavond kunnen we genieten van een bijzonder samenwerking met de van origine uit Ethiopië afkomstige Afework Nigussie.

De band speelt hard, erg hard. De atonale muziek trekt je mee in een trans naar een chaos van tegendraadse melodieën in het refrein. Anarchistische muziek, maar van begin tot eind rete strak. De nieuwe zanger, Arnold de Boer, oud zanger van bevriende band Zea, neemt het stokje goed over van oprichter G.W. Sok. Het publiek, zowel tiener als vijftiger, geniet met volle teugen van de (her)beleving van de jaren 80 punk.