Volt Violin: een naam die je moet gaan onthouden!

Recensie laatste EP van Volt Violin

Tekst: Cathelijne de Groen ,

Eind 2009 bracht Volt Violin hun eerste EP uit. De band heeft veel optredens op het programma staan, dus tijd om ze eens te gaan ontdekken. Volt Violin is een compleet plaatje en geeft een professionele indruk. Zang van hoog niveau en de nummers op de EP zijn afwisselend. Het rockt explosief en je kan erbij wegdromen.

Recensie laatste EP van Volt Violin

Volt Violin, een bandnaam die aanspreekt. Het maakt je in ieder geval nieuwsgierig eens te luisteren wat deze band te bieden heeft. Als dan ook nog blijkt dat er een goede band schuil gaat achter de naam, dan is de formule compleet. Duidelijk een band op weg om groot te worden.

Maar voordat het zover is bespreken we eerst de EP die eind 2009 werd uitgebracht. Volt Violin bestaat uit de vier jongemannen Niels Hereijgers (zang), Nico van Heiningen (gitaar/backing vocals), Niek van Hese (bas) en Paul van Hese (drums). Niek woont tegenwoordig in het mooie Zeeland, maar de overige bandleden verblijven vooralsnog in Noord-Brabant. Pas in 2008 is de band ontstaan en ze timmeren dus flink aan de weg. Het valt op dat het design van de EP professioneel oogt, dat maakt al gelijk een goede indruk.

Het eerste nummer 'Camille (radio edition)' is ook bijzonder verrassend. Het nummer maakt gelijk duidelijk dat er “voltage” in de band zit. Er komt een lekker tempo in het nummer en vooral het refrein is gewoon uitmuntend. Een explosief en aanstekelijk refrein. Ook de gitaarsolo tegen het eind past goed in het geheel. Melodieus en echt een hitgevoelig nummer.

'Small' is gelijk een heel ander nummer. Rustig wegdromen is in groot contrast met het voorgaande nummer. Helemaal niet erg omdat het de kalmte terugbrengt. Hier wordt ook weer goed de melodie in het nummer gelegd. Halverwege begint het nummer op te bouwen en mag de drummer zich ook laten horen. 'Small' eindigt compleet, maar kalmer en met een rauwer randje.

'Statue Of Poverty' wisselt de harde rock af met rustige stukjes. Ook de zang is afwisselend, van de kalmere stukjes naar verbijsterend goede uithalen met zijn talentvolle stem. Afsluitend volgt de extended version van 'Camille'. Deze versie begint geheel anders en wordt tot halverwege voorzichtig gebracht met enkel ondersteuning van de gitaar. Hierna pakt het nummer op tot wat het is van de radio edition. Een leuke toevoeging aan de EP en ook erg leuk om tijdens een live optreden dit nummer op deze manier te brengen. Een rustig begin en eventueel met een extra refrein het optreden nog knallend af te sluiten.

Volt Violin is een compleet plaatje. Een bandnaam die aanspreekt, het design van de EP ziet er goed uit en de muziek is ook nog eens een aanwinst voor de Nederlandse popmuziek. Zang die je oren doet klapperen van genot. We hopen op een mooie toekomst voor Volt Violin.

Ben je benieuwd naar Volt Violin? Ze zijn op 13 mei te zien op het festival Klomppop in Ovezande. Meer live data en liedjes kun je beluisteren op www.voltviolin.com.