Tom McRae geeft buitengewoon optreden in de intieme sfeer van De Piek Tom McRae geeft buitengewoon optreden in de intieme sfeer van De Piek

Een avond met Marsha, Brian Wright en Tom McRae op het programma

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse

Tom McRae geeft een energiek optreden in De Piek. Een kleine setting voor een grote naam. Er wordt enthousiast gespeeld en de energie straalt er van af. Er vindt veel interactie plaats met het publiek en zijn duidelijk veel grote fans aanwezig. Een memorabel avondje voor De Piek.

Een bijzondere avond voor De Piek. Internationaal talent uit Londen komt ons Zeeuwse land bezoeken. In 2005 stond hij al in het voorprogramma van Tori Amos en nu geeft hij zelf 5 optredens in Nederland. Na Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en Groningen is vanavond Vlissingen aan de beurt. Het laatste optreden in Nederland en de één na laatste show van de tour. Het vijfde Tom McRae album The Alphabet Of Hurricanes kwam uit in februari en aansluitend begon Tom McRae met band aan zijn tour.

Als eerste voorprogramma krijgen we Marsha van het PopAanZee bandcoachingtraject. Helaas begon dit optreden vroeger dan vooraf aangegeven, waardoor een aantal bezoekers dit optreden hebben gemist. Gelukkig stond Brian Wright klaar om het tweede voorprogramma te starten. Brian Wright is gitarist in de band van Tom McRae. Eerst verzorgd hij zelf een aantal folkachtige liedjes. Even komt Tom McRae met een uit het niets verschijnend zangeresje Sally even een nummertje meezingen. Brian verzoekt na zijn optreden iedereen zijn album House On Fire te kopen want hij wilt er geen mee naar huis nemen. We doen ons best.

Het is lekker druk in De Piek. Er komt toch veel publiek af op een grote naam als Tom McRae. Ook gemiddeld wat oudere toeschouwers zijn er te vinden wat het een gevarieerd publiek maakt. Er klinkt van allen een luid gejuich wanneer Tom McRae met zijn band het podium betreedt. We worden verwelkomd met het nummer Hidden Camera Show. Een bijzondere ervaring om in deze intieme sfeer een optreden van Tom McRae bij te wonen. Op een paar meter afstand kan de hele zaal genieten van de zeskoppige band. Een toetsenist, gitarist, bassist, cellist, drummer, en dan pakken ze ook af en toe nog een ander instrument erbij. Multitalentjes die er nog niet uitzien alsof ze op het eind van de tour moe zijn van het optreden. Er straalt een enorme energie van alle bandleden af die zelf net zo hard genieten als wij.

Me & Stetson brengt gelijk al het tempo omhoog en wordt er lekker geknald op het podium. Voor End Of The World News (Dose Me Up) wordt gevraagd wie de tekst van dit nummer kent. Er wordt enthousiast gezwaaid. Tom plukt een meisje uit het publiek die met wat tegenzin het podium op klimt. Ondanks dat ze het doodeng vind, wordt ze steeds wat zelfverzekerder en staat uiteindelijk netjes met Tom mee te zingen.om is trots op deze dappere meid.

Tom McRae (foto: Andre Joosse)

Tussen de nummers door worden grapjes gemaakt wat het een echt gezellig optreden maakt. De muziek wordt vaak bestempeld als deprimerend en dat wordt uitgebreid besproken. Toch wordt iedereen er vanavond juist enorm vrolijk van. De muziek zit uitstekend in elkaar en komt overweldigend over door het enthousiasme van de band. Tussendoor wordt ook nog even de merchandise besproken. Ze proberen hippe en originele merchandise te bedenken en hebben bijvoorbeeld een theedoek met songtekst erop. Tijdens dit praatje geeft iemand uit het publiek een kaars aan Tom. De McRaendle, die uiteraard deprimerend zwart is. De band vind het geweldig en we zijn benieuwd of dit een nieuw mechandise item wordt.

Ook de Tombrella komt aan bod, een rode Tom McRae paraplu, en Rihanna's Umbrella wordt verweven in een eigen nummer. Tom geeft iemand in het publiek een Tombrella en verteld erbij dat dit Kim is die al 12 optredens heeft bijgewoond en heel wat kilometers heeft afgereisd om Tom McRae en band te zien optreden. Een erg leuk gebaar voor deze grote fan.

De toegift bestaat uit twee nummers en als laatste krijgen we het wat rustigere nummer Boy With The Bubblegun. Vooraan in het publiek komt gelijk een bubblegun tevoorschijn en er worden belletjes geblazen over het podium en publiek. Een fantastisch optreden en iedereen in de zaal is het daarmee eens. Met luid gejuich en geklap nemen we afscheid van Tom McRae. Wat een fijne avond in deze kleine setting.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland