Stulp fiction in Renesse: Overall Stulp fiction in Renesse: Overall

Een bewuste wanorde

, Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan vanden Berg

Stulp fiction in Renesse: Overall

Een bewuste wanorde

Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan vanden Berg ,

Overall: een bewuste wanorde met muziek en beeld. Cafe de Stulp werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een levend schilderij.

Een bewuste wanorde

Een over-all compositie in de kunst houdt in dat de beeldelementen zonder enige rangorde op het vlak geplaatst zijn. De elementen zijn allemaal hetzelfde, doen patroonachtig aan en lijken buiten het schilderij tot in het oneindige door te kunnen gaan.
 
Programma kunstenaarscollectief ‘Overall’ past dit principe toe in café De Stulp, met muziek, beeldende kunst en film. Voor deze gelegenheid is de linkerarm van de ruimte als dusdanig decor opgebouwd en ingericht. Waar je ook kijkt: er zijn beeldfragmenten te zien. Soms letterlijk door tafereeltjes die zich op televisies afspelen, soms figuurlijk door een geëtaleerde compositie. De basis van vrijwel alle elementen is grauw en chaotisch; het heeft vooral de kleur van jute zak en aardappelkist. De twee dj’s (in overall-blauw als fijn gekozen dissonant) vullen de ruimte echter volop met muzikale kleur: ze weten een hele goede mix te vinden van geluiden van alle tijden. Maar ook hier geldt: de wanorde wordt bewust opgezocht en blijkt toch heel luisterbaar en dansbaar te zijn. Het optreden van de muzikanten dat na de dj’s volgt heeft dezelfde smaak, maar is moeilijker herkenbaar. Samengevat is deze avond inderdaad een schilderij dat tot in het oneindige lijkt door te kunnen gaan!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland