Record Store Day in Spin en de Drvkkery Record Store Day in Spin en de Drvkkery

17 april: workshops en instores

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Record Store Day in Spin en de Drvkkery

17 april: workshops en instores

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Op zaterdag 17 april 2010 doet Middelburg mee met de nationale Record Store Day, de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek te vieren. Met workshops en instores wordt het een interessante dag.

17 april: workshops en instores

Record Store Day vindt plaats op 17 april 2010 en is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek te vieren. In Middelburg wordt deze dag gevierd met workshops en live optredens in de Drvkkery en Spin.

Onafhankelijke platenwinkels maken deze dag bijzonder door het aanbieden van exclusieve Vinyl en CD/DVD releases, die alleen op die dag verkrijgbaar zijn. Deze dag worden er vele gelimiteerde 7", 10" en 12" releases uitgebracht, welke alleen op deze dag verkrijgbaar zijn van onder andere: Bruce Springsteen, Beach House, MGMT, Hot Chip, Them Crooked Vultures, Sonic Youth, Queens of the Stone Age, Black Keys en nog veel meer.

Programma:

12:30 - 13:45 IN DE DRVKKERY - TORRE FLORIM EN FLORIS HELSEN
Een workshop genaamd, "de ultieme doorbraak" gepresenteerd door de zanger van de Staat en de manager van Moss!

14:00 - 15:00 IN DE DRVKKERY - RON VAN STERREN
Een YouTube presentatie genaamd, "de art of webcam" over de invloed van youtube/internet op de muziekscene. Presentatie door de directeur van Popsport.

15:00 - 16:30 IN DE DRVKKERY - DANNY VERA (instore)
Instore performance van Zeeuwse country singer-songwriter.

15:30 - 16:15 IN SPIN - STOMA (instore)
Instore performance van een nog onbekende drie-mans formatie uit Rotterdam. Zij bestaat echter uit drie ras-muzikanten, welke geen onbekende meer zijn in de Nederlandse alternatieve muziekscene. In 2008 brachten ze hun debuutalbum “BOE!” uit. Een combinatie van jazz, funk, punk en electronica, welke vooral live opvalt door de fenomenale instrumentbeheersing van de bandleden. Compromisloze en soms tegendraadse muziek die de luisteraar tot de laatste noot uitdaagt.

16:30 - 17:15 IN SPIN - MOSS (instore)
Instore van de band van de oorspronkelijk uit Middelburg afkomstige, Marien Dorleyn. Met hun tweede album “Never be Scared/Don’t be a Hero”, brak de band definitief door. Moss maakt prettig in het gehoor liggende popmuziek, welke duidelijk is beinvloed door hedendaagse Amerikaanse popmuziek. Het Nederlandse muziekblad de OOR schreef het volgende over Moss: “Met groots klinkende gitaren, zangharmonieën waar Fleet Foxes trots op zou zijn en ijzersterke melodieën heeft het Amsterdamse Moss een van de leukste Nederlandse platen van het jaar gemaakt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland