Noisy meets Drijfhout en Justin Patti Noisy meets Drijfhout en Justin Patti

15e interview met zeeuwse dj's

, Tekst: Noisy Lois

Noisy meets Drijfhout en Justin Patti

15e interview met zeeuwse dj's

Tekst: Noisy Lois ,

In het kader van het in kaart brengen van Zeeuwse DJs en producers, zal mademoiselle Noisy elke maand 2 Zeeuwse DJs en/of producers interviewen. Dit keer Drijfhout en Justin Patti.

15e interview met zeeuwse dj's

Dit keer heb ik het genoegen om de zeer talentvolle dj’s/producers Drijfhout & Justin Patti te mogen interviewen. Dit ambitieus duo is hard op weg om zich te vestigen in de techno scene, mede met hun nieuw concept R.O.T. 29 April zullen zij in De Spot in Middelburg hun wrede techno, minimal en tech-house sounds laten schallen op het techno evenement Audio Autopsy.  
 
Wie zijn Drijfhout & Justin Patti en hoe zijn jullie begonnen met draaien?
Wij hebben elkaar leren kennen bij de Marine. We hadden elkaar een tijd niet meer gezien totdat we elkaar tegen kwamen op een vaag techno feestje. Sindsdien delen we dezelfde passie voor techno. Toen Allard (Drijfhout) verkaste van Zeeland naar Rotterdam, waar ook Justin woonde, zijn we begonnen om samen te werken aan muziek. We zijn begonnen net als ieder ander, gewoon standaard in de huiskamer. Dan krijg je verjaardagen en krijg je de smaak te pakken! Hoe meer je draait, hoe meer je ontdekt...
 
Jullie zijn pas een nieuw concept begonnen, genaamd  R.O.T., vertel daar eens iets over en wat willen jullie ermee bereiken?
Ja dat klopt! We geven ons feestje in Bootleg Dj Cafe in Rotterdam. Ons concept staat daarom ook voor Rotterdam Ondergronds Talent. Op deze avond combineren wij talentvolle dj's uit Rotterdam met dj’s uit heel het land die al meer gigs op hun naam hebben. Wij draaien zelf iedere editie dus is het standaard techno wat de klok slaat! We zijn net 2 edities onderweg en 29 Mei is de volgende editie. Doordat we meerdere dj's uitnodigen om te draaien, komen we ook met veel mensen in contact die dezelfde passie hebben... Ze draaien niet voor geld, maar voor passie!
 
Met wat voor apparatuur draaien jullie?
We zijn begonnen op CDJ's, maar zijn nu ruim een jaar overgestapt naar de digitale technowereld. Onze ‘gear’ bestaat uit een MacBook, Xone4D en traktor. We zijn tot op de dag van vandaag nog steeds verliefd op onze gear!
 
Hoe zouden jullie je dj stijl het beste kunnen omschrijven?
Wat het leuke is aan techno, is dat het zo divers is. Je kunt er echt alle kanten mee op, maar voorkeur gaat toch wel uit naar de rauwe techno. Geen gelul maar dikke beats, rollende basses en snoeiharde hi-hats! Maar we maken ook graag een uitstapje naar de wondere wereld van de tech -house... het heeft allemaal met emoties te maken.
 
Welke producers vinden jullie het wreedst en waarom?
Tegenwoordig zijn er zoveel goede producers en of dj's. We ontdekken iedere dag wel weer een nieuwe. Om even snel wat op te noemen: 2 Robots, Alex Bau, Paul Ritch, Egbert, Uto Karem enz. Maar wij vinden Speedy J en Chris Liebing aka Collabs 3000 ook een geniaal duo!!!
 
Wanneer kunnen we weer nieuwe producties van jullie verwachten?
 Na een tijdje weinig te hebben geproduceerd hebben we de draad weer opgepakt. We zijn net overgestapt naar Ableton Live 8 en hopen snel het programma onder de knie te krijgen, zodat we volop aan de slag kunnen gaan. Je kunt ons volgen op soundcloud.com waar je onze sets en producties gratis kunt beluisteren. We hopen zo snel mogelijk een nieuwe release aan te kunnen kondigen, dus hou ons in de gaten!
 
In welke club of op welk festival zouden jullie het liefst willen draaien?
Awakenings.
 
Wat kunnen we van jullie verwachten op Audio Autopsy?
Dat is iets waar we al een tijd naar uitkijken. We hebben het meegemaakt op de dansvloer en we weten dat dit feest een knaller is! Er komt goed publiek, de geluidsinstallatie scoort meer dan goed en de visuals zijn super. We hebben al een idee hoe we het uiterste uit alle drie kunnen halen, dus wees er vroeg bij want wij openen Audio Autopsy al om 21.00 uur!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland