Livingroom gig Cedarwell Livingroom gig Cedarwell

Mini festival in Middelburgse huiskamer

, Tekst: Maartje Peeters en Andre Joosse Foto's: Andre Joosse

Livingroom gig Cedarwell

Mini festival in Middelburgse huiskamer

Tekst: Maartje Peeters en Andre Joosse Foto's: Andre Joosse ,

Het was “Een happening die je maar 1 keer in je leven meemaakt”, de optredens van de Cedarwell members in een Middelburgse huiskamer. Een verslag van een muzikaal feestje.

Mini festival in Middelburgse huiskamer

Een herfstavond aan de Korte Delft in Middelburg, dé plek waar u die avond moest zijn. “Een happening die je maar 1 keer in je leven meemaakt”, was een reactie van een bezoeker aan deze intrigerende avond.
 
Niels Davidse, fotograaf van 3VOOR12/Zeeland kondigde kort voor deze dag op onder andere twitter aan dat er een livingroomgig zou plaatsvinden in zijn huiskamer. En niet van de eerste de beste band, twee leden van Cedarwell zouden langskomen om hun muziek ten gehore te brengen.
 
Wat bedoelt was als een huiskamerconcert werd uiteindelijk een heus festival.
Cardboard Fingers bijt deze avond de spits af, zij brengen ons kraakheldere muziek begeleidt met op accordeon, gitaar, drum en de lieflijke klanken van de xylofoon. Na dit korte maar krachtige optreden kunnen we luisteren naar Rose Dobson, een singer-songwriter die voor de gelegenheid een duo vormt met Tonnie Dieleman. Samen weten zij ons nog dichter bij elkaar te brengen door onder andere het nummer “Worried Mind” te spelen, iedereen zingt glimlachend mee, een geweldige sfeer. Dat zal veel mensen kippenvel bezorgen.
 
Jeff Patlingreo, bandlid van Cedarwell, laat ons ook proeven van de muziek die hij maakt met zijn andere band waar hij deelgenoot van is, JP05, een compleet andere stijl, meer electro, classic rock, loopjes en toch oh zo lekker.
 
Van “Music brings people together” is deze avond zeker sprake. Muziekliefhebbers en artiesten bij elkaar met maar één gezamenlijk doel; muziek.
Er hangt een geweldige sfeer, lekkere hapjes en drankjes, leuke mensen en dan verblijd Jay Minor ons ook nog met een surprise performance!
 
Na het optreden van Jay Minor neemt Eric G. Neave, de man achter Cederwell het over. Als snel vullen de andere leden zijn solo aan en is het muzikale feestje compleet. Jared Beckman springt en danst de hele huiskamer rond en is dan ook even buiten adem als zijn solo optreden begint.
 
Jared zijn breekbare stem en zijn teksten over een onbereikbare liefde zijn het zoveelste kippenvel moment van deze avond. Met tranen in de ogen breekt hij zijn laatste nummer af. Om de avond toch nog vrolijk af te sluiten geven de vier nog een mooie toegift samen.
 
We hebben enorm genoten en vonden het een geweldig initiatief. Een geslaagde avond!
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland