James Burton met Mufkin Tass in Vlissingen James Burton met Mufkin Tass in Vlissingen

Volle Piek voor 50 years of legendary music

, Foto's: Jan vanden berg en Joost vanden Hoek

James Burton met Mufkin Tass in Vlissingen

Volle Piek voor 50 years of legendary music

Foto's: Jan vanden berg en Joost vanden Hoek ,

“James Burton, 50 years of legendary music” in de Piek, een uniek optreden met Mufkin Tass als begeleidingsband.

Volle Piek voor 50 years of legendary music

James Burton, gitaarpionier, speelde de afgelopen jaren veelal met de originele Elvis Presley Band op grote podia over de gehele wereld. Vanavond staat hij in de Piek ondersteund door Mufkin Tass, een Brabantse formatie die bij toeval James Burton op een terras ontmoette. Ze raakten aan de praat.... Over muziek uiteraard en na het uitwisselen van ideeën en een demo had Burton er wel trek in samen te spelen, zoals vanavond.
 
Vanavond brengt: “James Burton, 50 years of legendary music” muziek uit de gehele breedte van James Burton's carrière. Muziek van onder anderen Emmylou Harris, Johnny Cash, Roy Orbison, The Monkees, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, John Denver, The Everly Brothers en Gram Parsons. 
 
Helemaal vol is het in de Piek, wat wil je met een legende op het podium. Ondanks de drukte gaat het er over het algemeen rustig aan toe, maar er is enthousiasme genoeg in het publiek wat het een leuke avond maakt.
 
Ook een vrij unieke avond daar James Burton zich nog nooit heeft laten begeleiden door een Nederlandse band, erg mooi dus voor Mufkin Tass, de de rol ook fantastisch invult.
 
Waarschijnlijk zullen we hem ook nooit meer zien in Vlissingen, grootheid James Burton. Iets om in herinnering te houden dus...
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland