Intieme optredens van Giggly Tea and the Muffins en Coparck Intieme optredens van Giggly Tea and the Muffins en Coparck

Magere opkomst in ’t Beest op paasavond

, Tekst: Wannes Castelijns Foto's: Monica Salmang

Intieme optredens van Giggly Tea and the Muffins en Coparck

Magere opkomst in ’t Beest op paasavond

Tekst: Wannes Castelijns Foto's: Monica Salmang ,

Een intieme avond in het Beest. Singer-songwriter duo Giggly Tea and the Muffins en popband Coparck staan vandaag op het podium.

Magere opkomst in ’t Beest op paasavond

Het publiek is in het begin adembenemend stil tijdens het optreden van Giggly Tea and the Muffins. Ieder liedje opnieuw word je meegenomen in een sprookje of verhaaltje, zoals folklore muziek bedoeld is. Liedje na liedje wordt ogenschijnlijk eenvoudig gezongen, ondersteunt door akoestische gitaren, belletjes of ritmische tikjes. Er zit niet één singer-songwriter, maar een duo op het podium; Winnie Haarhuis en Elly Kellner. Die zowel samen, als alleen het publiek weten te grijpen. Na ieder nummer wordt er zeer voorzichtig geklapt. Alsof men moet ontwaken uit het verhaal, of is het de fragielheid van de muziek die het publiek doet aarzelen de gevallen stilte te breken. Na het goed ontvangen, komische liedje, Bunny Love zwelt het gestommel van het publiek wat aan, het concert is dan al ruim voorbij de helft. Het vrouwelijke Zeeuwse duo heeft toch weer een aantal harten veroverd.

Ook Coparck begint voorzichtig, met eerst de toetsenist om vervolgens instrument na instrument in te laten springen. Melodieuze popmuziek met een goede stem van zanger, Odilo Girod neemt de zaal over. Er is een verassend lage opkomst voor deze toch zeker volwassen band (opgericht in 1999). Een band die nationale hoogte punten kende zoals Lowlands begin deze eeuw. En een paar jaar later is hun tweede cd (Few Chances Come Once In A Lifetime) uitgeroepen tot één van de beste 12 Nederlandse albums van 2005 aldus 3voor12.

Ondanks de lage opkomst spelen zij hun set met passie, daarbij betrekken ze het publiek in sommige gevallen maximaal, door bijvoorbeeld iedereen om hen heen mee te laten klappen. De drummer speelt hierbij een aanstekelijke rol vooraan het podium. De hits hitsten het publiek echter niet echt op, maar hun overall set wordt vol passie gespeeld en door het publiek verwelkomd. Popnummers die misschien wel beter passen in Vlaanderen waar bands als Arid, Zita Swoon en DEUS al jaren lang populair zijn en blijven. In Nederland blijkt de houdbaarheid van zo’n band korter, want de band stopt nog deze maand. Met nog twee belangrijke concerten te gaan in Tivoli en home town Amsterdam, Paradiso.

Ze lijken nog zeker niet uit te kijken naar het einde, zo klinkt het in ieder geval niet! Dus liefhebbers opgelet uw kansen worden kleiner.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland