I Kissed Charles en Kids Never Lie op mini-tour I Kissed Charles en Kids Never Lie op mini-tour

Indie rock in de Piek en Brogum

, Tekst: Marije Albach (Vlissingen) en Andre Joosse (Zierikzee)

I Kissed Charles en Kids Never Lie op mini-tour

Indie rock in de Piek en Brogum

Tekst: Marije Albach (Vlissingen) en Andre Joosse (Zierikzee) ,

Een mini-tour van twee dagen door Zeeland. Kids Never Lie en I Kissed Charles doen Vlissingen en Zierikzee aan. Twee bands met hippe indie rock.

Indie rock in de Piek en Brogum

Tijdens de mini-tour van I Kissed Charles en Kids Never Lie is het dan eindelijk zo ver: De EP van Kids Never Lie komt uit. Na ruim een jaar werk is hij er dus: vier lekkere nummers in een mooi hoesje. Een goede reden om twee dagen achter elkaar op te treden!

In de Piek is de opkomst erg matig; nog geen 30 man publiek. Ook in Zierkzee lopt het niet storm, de eerste lentezon blijkt toch een grote concurrent op de zondagmiddag. Erg jammer want de bands spelen enorm goed! 

De nummers van Kids Never Lie zijn de laatste tijd erg veranderd en ten goede! Je merkt dat ze steeds beter gaan spelen en ze staan er elke keer weer een beetje zelfverzekerder. Naarmate de setlist vordert worden de nummers steeds beter, met als hoogtepunt natuurlijk Motorik. Het publiek, dat het hele optreden al wild aan het dansen is, gaat hierbij helemaal uit zijn dak. En terecht! Het is de beste uitvoering van Motorik die ik tot nu toe gezien heb. De jongens zorgen meteen voor een grote glimlach op je gezicht, die voor de rest van het optreden blijft staan. 
 
I Kissed Charles kennen we nog van Klomppop 2009 en uiteraard van hun optredens in De Wereld Draait Door. Hun nieuwe cd is hip, verfrissend en bovenal goed.

Bij het optreden in Vlissingen gaat het meteen al mis: de microfoon doet het slecht, maar zangeres Charlot trekt zich er, afgezien van gebaren naar de geluidsman, niets van aan. Ook in Zierikzee enkele technische problemen, falende microfoonstandaarden, piano’s zonder geluid en luid krakende kabels dit keer. Gelukkig laat de band zich niet kennen en gata de show door alsof er niets aan de hand is. De indie electropop klinkt enorm gaaf en heeft, zonder af te wijken van het genre, lekker veel variatie tussen de liedjes zitten. Ze spelen een cover van Alicia Keys waarvan ik niet helemaal weet wat ik er van moet vinden, maar voor de rest is nergens iets op aan te merken.
 
I Kissed Charles klinkt nog beter dan vorig jaar op Kloppop, de band is strakker en de zang zuiverder. De liedjes klinken super en ze laten je dansen! Je merkt dat de band al lang samen speelt: heerlijk om naar te kijken, maar vooral om naar te luisteren. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland