Gitaartalent Scott McKeon in bluesclub The Lane Gitaartalent Scott McKeon in bluesclub The Lane

The Lane in Oostburg strikt veelbelovend gitarist

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Gitaartalent Scott McKeon in bluesclub The Lane

The Lane in Oostburg strikt veelbelovend gitarist

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Scott McKeon wordt gezien als één van de meest veelbelovende jonge Engelse gitaristen. Ter promotie van zijn nieuwe album “Trouble” doet McKeon in mei een aantal optredens in Nederland. Op zaterdag 1 mei is deze fantastische muzikant te zien in bluesclub The Lane in Oostburg.

The Lane in Oostburg strikt veelbelovend gitarist

Scott McKeon begon met gitaarspelen op zijn vierde jaar. Op zijn 7e had hij zijn eerste televisie optreden en in 1998 werd hij uitgeroepen tot “Young Guitarist Of The Year” door “Guitarist Magazine”. De inspiratie van deze pas 24-jarige muzikant komt van respectabele namen als Stevie Ray en Jimmy Vaughan, Doyle Bramhall, Albert King, BB King, Joe Bonamassa en Nick Curran.
 
Zijn debuutalbum uit 2007 “Can’t Take No More”, geproduceerd door Jesse Davey van The Hoax, werd met lovende kritieken ontvangen. Alle tien songs op deze cd zijn van eigen hand met als ingrediënten pittige blues rock! Onder de vleugels van het platenlabel Provogue is eind maart 2010 zijn tweede album uitgebracht met de titel “Trouble”. In twaalf nieuwe songs is te horen dat hij meer de kant opgaat van soulvolle rock. Hierbij is hij geassisteerd door Robbie McIntosh en David Ryan, beiden uit de band van John Mayer. Het fijne aan Scott is zijn energieke sound en beknopte stijl van soleren. Fris en heel eigen, maar nog wel op het terrein waar het om draait namelijk de Blues!
 
Samen met zijn jonge band bestaande uit Phil Wilson op drums en Tom Latham op bas, heeft Scott al in het voorprogramma van o.a. Buddy Guy en Sonny Landreth gestaan. Ook heeft dit power trio met Derrick O’Brien en Malford Milligan van The Antones het podium gedeeld. In juni 2008 trad Scott op tijdens “Hard Rock Calling” in Hyde Park, London en stond daar in een rijtje met niet geringe namen als Eric Clapton, Sheryl Crow en John Mayer. Tevens schitterde hij op het zeer prestigieuze Montreal Jazz Festival.
 
Scott en band zijn hard op weg zich een weg te banen naar de top van het mondiale bluescircuit en volgens de kenners kon dat wel eens de absolute top worden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland