Onbekende bandjes die strijden voor een plaats op Dijkrock 2011, enkele bluesgiganten en een avond vol met hardrock... het recept voor weer een editie van Dijkrock.

Een geslaagd festival op de grens van Beveland en Brabant

Tegen de provinciegrens werd voor de 19e maal het Dijkrock Festival gehouden. Dit meerdaagse festijn opent het seizoen van de Zeeuwse openluchtfestivals. Met het mooie weer wist het publiek het terrein op de dijk bij Rilland-Bath in grote getale te vinden.

Het tweedaagse Festival begon vrijdag met een blues avond waar Bas Paardekooper en Danny Bryant weinig moeite hadden om de honderden bezoekers geboeid aan het podium te houden.

Zaterdagmiddag werd er gestreden om de Dijkrock-bokaal door de bands Gustav, de hardrock coverband WrongWay uit Bergen op Zoom, Death Metal band Of Corpse uit Reimerswaal, de Roosendaalse Bluesrock-Rockabilly band Shotgun Flavour en de Rockmetal stadsgenoten van La-Mer met zowel male als female vocals. Het grootste aantal bezoekers koos uiteindelijk voor de strak gespeelde en gevarieërde muziek van Shotgun Flavour , zij gingen er met de Dijkrock-bokaal vandoor en mogen dus volgend jaar het zaterdagavond- programma openen.

Dit jaar was de avondopening voor het Schouwse Gofish, de winnaars van de bokaal van de 18e editie. Na afloop van hun openings set hadden de dame en heren Gofish backstage nog een nieuwtje voor ons, ze verwachten band uitbreiding met een toetsenist en wel Martijn de Keijzer. Bij sommigen zal die naam misschien een klik geven.

Hierna waren het de Idiot-Proof leden die het podium betraden om het publiek hun kunnen te tonen. Mamilla geeft daarna een rockshow van formaat weg, nogmaals bewijzen de heren dat zij niet voor niets het voorprogramma van ZZ Top mogen invullen.

Als slotacts staan er twee coverbands. 666 The Nightmare brengt ons terug naar de klassieke jaren 70 rock en Iron Maiden tribute Up The Irons sluit het geslaagde festival headbangend af.