B Dolan en Macronizm in café Underground B Dolan en Macronizm in café Underground

Rap en poetry in Middelburg

, Tekst: Tonnie Dieleman Foto's: Niels Davidse

B Dolan en Macronizm in café Underground

Rap en poetry in Middelburg

Tekst: Tonnie Dieleman Foto's: Niels Davidse ,

De beste concertervaringen hebben vaak een onvoorspelbaar element in zich. Zo verwacht je op dinsdagavond geen Amerikaanse rapper en dichter in een kleine, volle kroeg in een steeg in Middelburg, maar het gebeurde wel.

Rap en poetry in Middelburg

De beste concertervaringen hebben vaak een onvoorspelbaar element in zich. Een onverwachts optreden, een niet alledaagse locatie, een band die je niet kent of een waarvan je niets verwachtte en die je plots tot tranen toe roert. Het kan allemaal bijdragen aan een mooie concert ervaring. Zo verwacht je op dinsdagavond geen Amerikaanse rapper en dichter in een kleine, volle kroeg in een steeg in Middelburg, maar het gebeurde wel.
 
Support Macronizm is een rapper en leraar Nederlands uit Eindhoven. Beleefd brengt hij samen met zijn dj een goede, korte set, waar zelfs bij de accapella voordrachten iedereen netjes luistert. Geen haantje op het podium maar een beschouwende rapper. Een Sage Franics fan uit Nijmegen is speciaal met Macro meegekomen om een gedicht gebaseerd op diens “Going back to rehab” voor te dragen. Met succes. Al kan zijn voordracht nog wel wat zeggingskracht gebruiken, inhoudelijk is het dik in orde, en de kroeg luistert.
 
Terwijl iedereen naar de wc gaat of even een luchtje schept zet Bernard Dolan een Bush masker op ,gaat zachtjes op het podium staan en zet de cd aan. Het is meteen duidelijk dat we hier niet met een alledaagse rapper te maken hebben. B Dolan krijgt meteen de hele kroeg mee met zn (goed geproduceerde) beats en snelle, militante woordenstroom. Niet iedereen zal alle nuances in de teksten meekrijgen maar de energie en het vakmanschap is overduidelijk. Met alleen een cd speler en een zonnebril weet hij een breed scala aan onderwerpen en emoties met veel humor en zelfspot over te brengen op het jonge publiek. Dan zijn de nummers op de cd op en blijft het publiek joelend achter.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland