Aux Raus zet de PIT op zijn kop met knetterharde gabberpunk Aux Raus zet de PIT op zijn kop met knetterharde gabberpunk

Project: MDA en Daily Bread verzorgen het voorprogramma

, Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: Rene Kauwenbergh

Aux Raus zet de PIT op zijn kop met knetterharde gabberpunk

Project: MDA en Daily Bread verzorgen het voorprogramma

Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: Rene Kauwenbergh ,

De bands Project: MDA, Daily Bread en Aux Raus zorgden voor een zaterdagavond vol (gabber)punk, hardcore, techno, dance en electro in de PIT. Vooral Daily Bread en afsluiter Aux Raus wisten het publiek in te palmen. Er werd volop gedanst, gestuiterd en gehakt in de moshpit.

Project: MDA en Daily Bread verzorgen het voorprogramma

Project: MDA zorgt voor de aftrap, het is hun tweede optreden ooit en dat is ook wel een beetje te zien. Ze maken niet veel indruk op het publiek. Zanger MarX schreeuwt de longen uit zijn lijf en moedigt het publiek aan, hij loopt zelfs een rondje door de zaal, maar ook dat maakt weinig indruk. De meesten blijven lekker hangen bij de bar genietend van een biertje en zo blijft het voor het podium akelig leeg. Toch spelen de 3 mannen met veel overtuiging hun show. Ze brengen op een geheel eigen wijze rauwe, elektronische punk en hardcore muziek, waarbij de zanger wordt bijgestaan door drummer DJ en SIK speelt percussie en synths. 

Zodra Daily Bread begint te spelen, staat iedereen op de dansvloer en heerst er een vrolijke danssfeer. Zelf beschrijven ze hun muziek als sexy garage dance en inderdaad het is een combinatie van garage rock en electro dance én ze zien er nog sexy uit ook!
Alle drie de bandleden staan vooraan het podium met de drummer als middelpunt en gelijk wordt duidelijk waarom. Krullenbol Stefan drumt er razendsnel op los, niet alleen met drumstokken maar ook met sambaballen! Naast de rockende drummer nemen de enthousiaste zangeres Kimberly met haar noisebox en bassist Chris met synths het dansbare electro sound voor hun rekening. 
Het energievolle optreden van dit trio werkt aanstekelijk op het publiek, er wordt uitbundig gedanst.
Na het laatste nummer klinkt er dan ook een massaal “spelen!!” uit de zaal, maar helaas komt er geen toegift.

Aux Raus is de afsluiter van de avond. Dit Amsterdamse tweetal brengt keiharde gabberbeats met een vleugje techno erdoorheen. Ondersteund door een scheurende elektrische gitaar, bespeeld door Luuk Bouwman, en de beestachtige, rauwe zang van Bastiaan Bosma resulteert dit in eigenzinnige gabberpunk hardcore. 
Van het begin tot het einde gaat heel de PIT uit zijn dak op deze knetterharde muziek. Na het eerste nummer gaat het shirt van zanger Bastiaan al uit en hij weet het publiek goed te bespelen door zich af en toe al hakkend door het publiek te banjeren. Op het podium is hij een beest om te zien. Al spugend, stuiterend en zich voor de kop slaand werkt hij zich door de set heen. Naast hem is de gitarist een rustig persoon om te zien, alhoewel hij er ook snoeihard op los speelt.
Hoogtepunt van de avond is wanneer tijdens de toegift de complete moshpit op het podium staat te springen naast de zanger. Zo komt er een einde aan een uitputtende, maar geslaagde avond vol keiharde (gabber)punk, hardcore, techno, dance en electro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland