5 mei Interview AnnTastic

Annika Bos met band op 3VOOR12/Zeeland podium

Tekst: Andre Joosse ,

5 mei, uiteraard dit jaar weer een Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Om 4 uur staat AnTastic op het 3VOOR12/Zeeland podium, we vragen zangeres Annika Bos naar haar nieuwe band en 5 mei.

Annika Bos met band op 3VOOR12/Zeeland podium

Wie is Annika Bos en wie zijn AnnTastic?
Ik heb altijd solo opgetreden onder mijn eigen naam, maar omdat ik nu met een band aan de slag ben gegaan vond ik het tijd voor een andere naam, iets wat mensen bij blijft en wat ook echt als een toffe band klinkt. Samen met Sander (percussie) speelden we mijn eigen nummers akoestisch en hielden we het bewust klein. Nu ik een band heb wil ik diezelfde liedjes gaan spelen, alleen dan uitgebreider!
 
Hoe lang maak je al muziek?
Op mijn achtste ben ik begonnen met keyboard spelen en toen ging het eigenlijk al snel mis. Ik vond de lessen maar saai en deed liever mijn eigen ding. Eerst schreef ik Nederlandse liedjes à la Kinderen voor Kinderen, maar na een paar jaar ben ik Engelstalig gaan schrijven. Ik durfde mijn liedjes nooit aan iemand te laten horen, maar op mijn zeventiende heb ik die sprong eindelijk gewaagd en daar heb ik erg veel goede reacties op gekregen.
 
Je bent al een poosje bezig, op 5 mei treed je op met je band. Wat heeft je voorkeur?
Ik vind het allebei te gek! Wanneer ik solo optreed voelt het heel intiem en vind ik het heerlijk om mijn liedjes zo klein te houden. Met band is het natuurlijk gaaf dat je samen een geweldige show kan neerzetten en je liedjes helemaal kan uitbreiden.
 
Je studeert aan de Popacademy, hoe bevalt dat en hoe beïnvloedt dat je songs?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin op de Popacademy en merk echt dat ik vooruit ben gegaan en nog steeds veel leer. Als ik de liedjes die ik nu schrijf vergelijk met die van een paar jaar terug, merk ik wel dat ik erg gegroeid ben. De Popacademy heeft voor mij bepaalde deuren naar de muziekwereld geopend waar ik erg veel aan heb gehad.
 
Hoe ziet je (muzikale) toekomst er uit?
Het liefste zou ik songs willen schrijven voor allerlei artiesten en daarnaast optreden met mijn eigen songs. Ik vind het te gek om in allerlei stijlen te schrijven en andere artiesten mijn liedjes te horen zingen. Natuurlijk hebben bepaalde liedjes van mij een speciaal plekje en daarom wil ik die liever voor mezelf houden. Maar schrijven en optreden zou voor mij de ideale combinatie zijn.
 
Jullie staan op het bevrijdingsfestival. Heeft Bevrijdingsdag nog een extra betekenis voor jou?
Buitenom het feit dat we de bevrijding vieren? Bevrijdingsdag is voor mij ook een dag waarop je met al je medemensen geniet van muziek, een drankje en gezelligheid. Voor een dag denk je allemaal even aan hetzelfde ding.
 
Wat kunnen we verwachten op 5 mei?
Een fris, energiek geluid. Vrolijke popmuziek wat echt perfect past bij een dag als 5 mei.
Ik kan niet wachten om iedereen kennis te laten maken met mijn nieuwe muziek!
 
Bevrijdingsfestival Zeeland
Bellamyplein Vlissingen
3VOOR12/Zeeland podium 16.00 uur