3VOOR12/Zeeland podium op Bevrijdingsfestival

Zeeuws talent op eigen podium op 5 mei in Vlissingen

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Zeeuws talent en een internationaal muziekproject zullen op 5 mei het 3VOOR12/Zeeland podium vullen.

Zeeuws talent op eigen podium op 5 mei in Vlissingen

Elk jaar is er op 5 mei het bevrijdingsfestival, voor Zeeland is ook dit jaar weer Vlissingen the place to be op deze feestdag. Ambassadeurs van de vrijheid, ofwel de landelijke hoofdact zijn The Boris & Wicked Jazz Experience. Zij sluiten op het hoofdpodium af na onder andere Danny Vera, Zwart Licht en C-mon & Kypski.

Op het nieuwe 3VOOR12/Zeeland podium staat Zeeuws talent geprogrammeerd, met als afsluiter het internationaal muziekproject “Freedom In Music”. De dag op het 3VOOR12/Zeeland podium wordt geopend door Giggly Tea & The Muffins, een akoestisch duo dat bestaat uit singer-songwriters Winnie Haarhuis en Elly Kellner.

Anntastic is de band rond Annika Bos. Hun sound is te omschrijven als ‘catchy’ popmuziek met pakkende melodieën en een vrolijke sound. Met haar liedje ‘Can’t Walk Away’ drong ze door tot de finale van het door Stacey Rookhuizen opgezette Dutch Delight. Met datzelfde liedje stond ze ook in de finale van het Radio 538 Demo Duel.

Het avondprogramma wordt geopend door Jah Vinity. Deze band uit Vlissingen zal de vrijheid kracht bij zet met hun vrolijke reggae klanken.

Capital Sentimental heeft voor de trouwe 3VOOR12/Zeeland lezer geen nadere introductie nodig. Sferische hippie-space-stoner-rock met als invloeden Zappa en Waits. De saxofoon neemt een belangrijke plaats in bij deze Walcherse band. Twee weken nadat ze op het Afterburn van het Roadburn festival staan kan ook Vlissingen genieten. Far out!

Als afsluiter van het 3VOOR12/Zeeland podium staat een van de vier bands uit het project “Freedom In Music”. In samenwerking met de popopleidingen van de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en New York zullen vier bands worden samengesteld. Van iedere opleiding worden acht popmuziekstudenten geselecteerd. Die bands gaan in de eerste week van mei in Middelburg samen muziek schrijven, songs maken en vooral musiceren. De songs zijn geïnspireerd op de Four Freedoms van Franklin D Roosevelt: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek, vrijwaring van angst.

Naast deze twee podia is er nog dancepodium het Dijktheater met als afsluiter Michel de Hey. Debat en hiphop op het Arsenaalplein en in podium de Piek draaien dj’s Starfunker, Johan de Pohan en Go!Diva.

Uiteraard zal 3VOOR12/Zeeland uitvoerig verslag doen van het festival. Voor het volledige programma verwijzen we u naar de website van het festival.