People Get Ready’s debuutalbum spuwt vuur People Get Ready’s debuutalbum spuwt vuur

Stevig rockende plaat met Zeeuwse wortels

, Tekst: Justin Faase

People Get Ready is de nieuwe band van Arjen van Wijk en Axel Kabboord van This Beautiful Mess. De band van Zeeuwse oorsprong schoot met de single Radio Uruzgan als een sprinter uit de startblokken, maar is met het debuutalbum nu ook klaar voor een lange afstandsrace.

Erg lang hebben we gelukkig niet over de definitieve breuk van This Beautiful Mess hoeven te treuren. De bandleden met Zeeuwse roots Arjen van Wijk en Axel Kabboord richtten People Get Ready op, dat al snel werd aangevuld met Lydia van Maurik-Wever (voormalig Brown Feather Sparrow), René de Vries (Blaudzun) en Stefan van Maurik (The Spirit That Guides Us). Het resultaat van deze vernieuwde samenwerking is nu eindelijk in volle glorie te beluisteren: hier is het debuutalbum People Get Ready!

De tien nummers op het album leunen - zoals de band zelf al aangeeft - op new wave, (post) punk en britpop. Dit uit zich in de stevige gitaren maar ook de dikke keyboardlagen die de muziek lekker vol laten klinken. Wat dat betreft ook een pluim voor producer Martijn Groeneveld, bekend van onder andere Blaudzun, die het geheel piekfijn uit de luidsprekers laat denderen. Sterkste punt van het album zijn toch wel de aanstekelijke hooks, die in elk nummer om de oren van de luisteraar vliegen. Daarmee klinkt People Get Ready fris, uitbundig en energiek. Weeds In The WeathHands Off en Everybody’s Got A Train To Catch bijvoorbeeld, hebben zonder meer de potentie een groot publiek aan te spreken.

De teksten gezongen door Arjen van Wijk gaan ook een stap verder dan bij This Beautiful Mess het geval was. De kritiek op de hedendaagse maatschappij en falen van de moderniteit worden gebracht met een vuist. In Someone’s Heads Gonna Roll moet er iemand boeten, maar voor de luisteraar is dit album alles behalve een straf. Het uit wel de volwassenheid en geeft aan de People Get Ready geen band is waarvan er dertien in een dozijn gaan.

In een interview met 3voor12/Zeeland vorig jaar, vertelde Arjen van Wijk al dat wanneer er geen label zou worden gevonden de release in eigen beheer zou worden gedaan. In het huidige tijdperk is dat niet meer eens zo vreemd. Onder meer via Twitter is de single Radio Uruzgan al flink gepromoot en de band heeft ook enkele try-out optredens achter de rug, onder meer op het Zeeland Nazomer Festival. De tijd zal leren of goede muziek zichzelf verkoopt en of dat wijde publiek ook daadwerkelijk bereikt wordt. People Get Ready wil er in ieder geval wel voor vechten, zo lijkt het nummer Fight Song te willen vertellen.

People Get Ready gaat verder waar This Beautiful Mess is opgehouden, en heeft ondertussen de sound geheel gemoderniseerd. Daarmee nestelen ze zich opnieuw met gemak tussen het beste wat Nederland te bieden heeft. Het album is sinds twee weken te verkrijgen als download op bandcamp en de band zal op 5 november in de Melkweg en op 27 november in de Spot de fysieke cd presenteren. People get ready!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland