Offshore geeft een mooi visitekaartje af Offshore geeft een mooi visitekaartje af

’Challenge my nature’ aanstekelijk en zomers

, Tekst: Jos Rouw

Offshore geeft een mooi visitekaartje af

’Challenge my nature’ aanstekelijk en zomers

Tekst: Jos Rouw ,

In de zomer van 2009 verscheen de eerste CD van Offshore, een reggaeband waar twee Zeeuwse muzikanten deel van uitmaken. ‘Challenge my nature’ sloeg onder andere op Aruba erg goed aan. Tijd voor een recensie.

Afgelopen jaar bracht reggaeband Offshore zijn eerste CD uit onder de naam ‘Challenge my nature’. Zoals Guido van de Wijdeven, drummer van Offshore, in september aan 3VOOR12/Zeeland vertelde, worden mensen bij het opzetten van de plaat getrakteerd op een ‘zomerse beachvibe met pit’.

En dat is zeker het geval. Het openingsnummer doet zijn naam eer aan en brengt je ‘In the mood’. Na het tweede nummer, de titeltrack, is al duidelijk dat Offshore weet hoe je een sterke eerste indruk achterlaat. Aanstekelijke teksten worden voorzien van fijne melodieën die blijven hangen. De sound is sfeervol en wordt professioneel en toegankelijk neergezet. Voor de afwisseling is het fijn dat zanger Vincent Tonk op ‘Lama’ verdienstelijk wordt bijgestaan door een zangeres. De diversiteit in de eerste vijf nummers had dan ook wat groter mogen zijn. Ondanks dat is het prettig dat de liedjes zo ‘easygoing’ overkomen. De beloofde ‘zomerse beachvibe’ is hier namelijk uitgebreid aanwezig.

Gelukkig blijft uiteindelijk de pit niet achter. ‘You should not fool around with the wrong cat’, zingt Vincent in ‘Shut up and dance’. De strakke gitaarpartijen in deze track behoren tot de hoogtepunten van de zeven nummers tellende plaat. Met de stevige rock in ‘Go go go’ voorziet Offshore het geheel van een krachtige afsluiter.

De band koos voor de titel ‘Challenge my nature’ omdat uitdagingen een vereiste zijn om vooruit te komen en beter te worden. “Onze ‘nature’ is muziek. Daar zoeken we dagelijks uitdagingen in om betere songs te schrijven. Vandaar de titel,” aldus Guido in het eerdergenoemde interview. Aangezien Offshore met deze eerste CD al een heel mooi visitekaartje afgeeft, belooft de toekomst veel goeds.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland