’t Beest in Goes is het weekend na Moke wederom vol gelopen, deze zaterdag is Triggerfinger de trekker. PopAanZee act Marsha verzorgt een mooi voorprogramma.

’t Beest in Goes is het weekend na Moke wederom vol gelopen, deze zaterdag is Triggerfinger de trekker. Maar er wordt afgetrapt door Marsha. Een jonge singer-songwriter, door PopAanZee geselecteerd als één van de vier nieuwe talenten van Zeeland voor dit jaar. Eenmaal binnen in ’t Beest weet je dat de stem haar talent is. Prachtig gezongen vrolijke countryrock nummertjes, afgewisseld met af en toe ‘een momentje van bezinning’ zoals ze het zelf noemt.

Tijdens de pauze wordt het gekeuvel onder het publiek plots overstemd, als Triggerfinger de eerste tonen aanzet. Dit blijkt vals alarm, de band is nog maar aan het testen en de dj mag nog een nummertje draaien. Het publiek is alvast gewaarschuwd, dit wordt een typisch voorbeeld van een ruige rock ’n roll avond.

Het barst los! Ieder stofdeeltje dwarrelt op en zou de rest van de avond trillend door de lucht blijven zweven. De uiterlijke verschijning van de mannen verraad het onmiddellijk, er staan drie ervaren podiummuzikanten. Ze spelen ruige rock ’n roll; een energieke rauwe mannenstem die zijn volledige stem volume gebruikt en vingervlug diverse gitaren bespeelt. Hij wordt in de voorlijn van het podium ondersteund door een drummer en een bassist van een postuur zoals het een bassist toebehoort. Een pure live band, hoewel ze ook prachtige cd in combinatie met lp te bieden hebben.

Het zaaltje is mogelijk wat klein voor deze hoeveelheid geluid, met andere woorden, deze band komt beter tot zijn recht op een wat groter podium of buitenfestival. Toch maakt dat deze avond zeker niet minder de moeite waard.

De avond eindigende, evenals het begon, als een typische rock ’n roll avond met het signeren van platen en lichaamsdelen.

Triggerfinger