De PopAanZee clubtour is afgelopen weekend in Vlisssingen aangekomen. In de Piek waren er optredens van Lavalu, Gert Bettens met Woodface en het Zeeuwse Vota Fonzie.

Vota Fonzie, Gert Bettens en Lavalu

De 7 koppige band Vota Fonzie bijt de spits af en zet een lekker swing optreden neer. Zelfs zonder kopstuk Marleen Hoondert, die onlangs de benen heeft genomen, weten de heren zich goed te redden. René Geelhoed die naast zijn keyboard de zang overneemt excuseerde zich en doet daarbij een oproep aan alle dames met stem, om zich te melden. Zijn excuus was niet nodig want het verloopt uitstekend, de band leek geen last te hebben om de boel zonder zangeres te draaien. Toch missen we de jazzy stem van de zangeres, wat toch het visitekaartje is van de band.
 
Na de swing van Vota Fonzie neemt Woodface het over. Niet de gehele band, maar deze keer spelen Gert en Reinhout een akoestische set die normaal als support wordt gebruikt voor Gabriel Rios. Een erg relaxed uurtje muziek met veel inhoud. Het publiek is muisstil en wacht met spanning op de volgende tonen van het duo. Beide heren hebben duidelijk capaciteit om een instrument goed te beheersen en daarbij een mooie zangpartij neer te zetten.
 
De in Cleveland (Ohio) geboren Mariëlle Woltring vormt samen met haar band Lavalu.  De, nu Nederlandse,  singer-songwriter speelt een mix van allerlei stijlen, dit dankt ze aan haar 20 jarige opleiding als klassiek pianiste. Een eigen Lavalu stijl worst gecombineerd met funk, jazz, pop en nog vele andere stijlen. Springt ze het ene moment als een kat over het podium niet veel later lijkt ze, bijna psychotisch, helemaal op te gaan in haar pianospel. De muziek is niet van ‘lay back en listen’ maar best pittig voor het oor en vergt behoorlijk wat van een publiek. De saxofonist speelt met veel effecten dingen die je normaal alleen in gitaarspel tegenkomt, wat de sound erg apart maakt. De bas en de drum zetten een stevige basis neer waar beats uitkomen die je van een computer verwacht. Klasse spel in de Piek op deze avond.