Twee duidelijk ervaren bands op het podium van De Pit. The Wrong Jeremies spelen lekker luisterende gitaarrock en hierna volgt een overweldigend optreden van The Death Letters. Het jonge duo rockt alsof het al een decennium aan ervaring heeft.

Regelmatig boekt de Terneuzense Pit bijzondere bands. Vanavond zijn dit The Death Letters met hun aanzienlijke reputatie in Nederland, met als voorprogramma The Wrong Jeremies.

Het publiek komt nog niet af op de gitaarrock van The Wrong Jeremies. Publiek komt vaak pas voor de hoofdact, maar in dit geval heeft een deel van het publiek absoluut wat gemist. De jongens hebben duidelijk al heel wat podiumervaring en zijn goed op elkaar in gespeeld. De nummers zijn goed hard en zitten degelijk in elkaar. Even lijkt het alsof wordt ingezet op het nummer Feel Good Hit Of The Summer van Queens Of The Stone Age, maar hier wordt een eigen draai aan gegeven. De nummers zijn kort en daardoor pakkend. Na een aantal nummers gespeeld te hebben kondigt de band aan over te gaan op rustige nummers, maar gelukkig blijven de sappige ballads uit. Knallen maar!

Wanneer The Wrong Jeremies het publiek al razend enthousiast heeft gemaakt, wordt het podium gereed gemaakt voor de hoofdact The Death Letters. Een drumstel komt op de voorgrond en er staan drie gitaren gereed. Na een tijdje komen dan ook de 17-jarige Victor en 18-jarige Duende het podium op.

The Death Letters bestaan sinds 2006 en begin dit jaar is ook hun gelijknamige debuutalbum uitgekomen. Na bandcompetities gewonnen te hebben, een optreden in het tv-programma De Wereld Draait Door en optredens door het hele land, mogen zij vanavond in Terneuzen de Zeeuwen veroveren.

De jongens barsten los en gaan flink tekeer op de drums en gitaar. Vlug komt het publiek bij het podium kijken wat hier gaande is. Het is ronduit indrukwekkend te noemen om deze jonge jongens zich uit te zien sloven, met succes! Gitarist en zanger Duende staat te raggen op zijn gitaar en de zang klinkt professioneel. Het wordt steeds drukker in de zaal en zo ontstaat er toch nog een redelijk gevulde Pit.
De nummers bevatten veel instrumentele stukken waarbij drummer Victor stuiterend tekeer gaat achter zijn drumstel. Het lijkt alsof hier een volwaardige band op het podium staat met een decennia aan ervaring. Ondanks dat hier maar twee man op het podium staan mist het geluid niets. Het zien van dit duo roept al gauw namen op als The White Stripes, maar The Death Letters zetten volledig een eigen performance neer. De nummers rocken en hebben invloeden uit de country, blues en punk.
Na een uitputtende show verlaten de jongens het podium, maar worden enthousiast en luidkeels door het publiek teruggeroepen. Er vind kort overleg plaats tussen de jongens en er komt een heuse toegift.

Een knallende avond die begon met The Wrong Jeremies, die we 12 december terug gaan zien in ’t Beest in Goes als voorprogramma van Elle Bandita. En The Death Letters hebben zich wederom bewezen als getalenteerde en gedreven artiesten. Ook deze uit Dordrecht afkomstige band zien we hopelijk gauw terug in Zeeland en wie weet op grote festivals het komende jaar.

Death Letters (foto: Andre Joosse)

Death Letters (foto: Andre Joosse)