De kenners vullen het meest vunzige lied van De Jeugd Van Tegenwoordig aan. Het belooft het een hete show te worden, aan het aantal flesjes water en bier op het podium te zien.

DJ Vindictiv staat al te draaien bij binnenkomst. Een goed begin van de avond met funky oldskool hiphop. De zaal stroomt vol met een zeer divers publiek. Dit zal later op de avond blijken.

Het optreden begint met applaus. Links, rechts, links, rechts schudden met die… De kenners vullen het meest vunzige lied van De Jeugd Van Tegenwoordig aan. Het belooft het een hete show te worden, aan het aantal flesjes water en bier op het podium te zien.
 
De Jeugd stelt zich een tiental keer voor. Alsof het publiek niet weet wie ze zijn. Fjeze Fur, Vieze Fur, Vieze Freddie voorzien van baard. Pepijn, P. Fabergé, Faberyayo, voorzien van lange lokken. En Willie Wartaal, WiWa voorzien van buikje zijn in Goes wel degelijk bekend. Het hele publiek zingt schaamteloos mee met de 16+ teksten over poep, drank, drugs, sletjes en geslachtsdelen. Het publiek zelfs is echter niet geheel 16+, er zijn jonge gillende emo-meisjes en jongetjes die samen met hun ouders de avond van hun leven lijken te hebben.

De zaal in ’t Beest is uitverkocht, maar warm hoeft de volle zaal het niet te hebben. De flesjes Spa dienen namelijk als onvrijwillige verkoeling. Één jongen in het publiek zal dit niet snel vergeten, hij mag drijfnat naar huis. P Fabergé en de DJ die ik na lang denken herken als Tropical Danny lessen hun dorst met Wodka.

Het wordt ook een onvergetelijke avond voor het meisje dat het podium opklimt met De Stofzuiger. Ze dwingt haar 3 minutes-of-fame af door het hele lied mee te zingen, gebarentaal inclusief. Pepijn en Freddie vinden het niet kunnen, dat ‘het nichtje van WiWa’ hen zo betast op het podium. “Onsterfelijk” en “belachelijk”.   

De handjes op elkaar, om te klappen. De handjes in een hartje, om liefde te geven. De handjes als 2 pistolen, de Goese gangsters zeggen ‘Pow’. En samen bidden we voor de K de E de R de K de kerk. En als de jongens na minder dan een uur het podium verlaten gilt het publiek nog een paar minuten na voor een toegift. Tevergeefs, ze houden het voor gezien. De draaitafels worden weer in beslag genomen door DJ Vindictiv terwijl het We Want More nog door de zaal schalt.

De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig