Klomppop heeft dit jaar een uitstekende line-up gecreëerd. Bands die de laatste weken nog te zien waren bij De Wereld Draait Door, bands met internationale prestaties en bands die de Nederlandse jeugd beroeren, zorgden samen met de gemoedelijke Klomppop sfeer voor een geslaagd Zeeuws festival.

Klomppop heeft dit jaar een uitstekende line-up gecreëerd. Bands die de laatste weken nog te zien waren bij De Wereld Draait Door, bands met internationale prestaties en bands die de Nederlandse jeugd beroeren, zorgden samen met de gemoedelijke Klomppop sfeer voor een geslaagd Zeeuws festival.

De opener van Klomppop is dit jaar Scarabee en Kids Never Lie. Dat ze moeten spelen voor hooguit 30 man, is niet te merken aan hun optredens. De nummers worden goed ontvangen door het publiek. Metal band Assassinated grunt daarna Ovezande bijeen… klomppop is begonnen!

Nuclear Brothers

Assassinated

Kids Never Lie

Dan Infinite Mind. Wát een enorm goede band is dit! De band wordt veel vergeleken met Incubus. Er is bijna niets op deze band aan te merken, hooguit dat ze wat meer promotie moeten maken. Maar aangezien dit nog maar hun zesde optreden was, heb ik het volste vertrouwen dat het ook daar goed mee komt.

In 2006 stonden de mannen van According To You ook op klomppop. De show van dit jaar leek in dezelfde opstelling te beginnen, maar het publiek werd verrast. Roald, die de drums voorheen combineerde met zijn screams kwam na het eerste liedje vooraan het podium staan. Zijn krukje werd ingenomen door “De Beuker”. Strak drumwerk, een vermakelijke show en tweestemmige zang zijn het product van de geslaagde wissel.

I Kissed Charles is zeker één van de verrassendste acts van Klomppop. Wat vooral opviel is de mooie zang van frontvrouw Charlot! Met een goede live act en hun energieke synthpop zorgen ze er zelfs voor dat er voor het eerst gedanst wordt in de tent.

Destine

Diesel Disko

I Kissed charles

Nu de mannen van Destine terug uit Amerika zijn, hadden ze ook tijd voor een optreden op dit festival. Met een nieuwe setlist, een aantal nieuwe t-shirts en zelfs ansichtkaarten lijken deze jongens klaar te zijn voor hun grote doorbraak. Helaas is het aan het optreden niet echt te merken dat ze met grote producers hebben gewerkt, de oude nummers lijken niet echt veranderd. Toch een zeer goed optreden voor een volle, meezingende zaal.

Een bekend gezicht op het podium: Rigby heeft sinds 2008 al op verschillende festivals gestaan, wordt nu flink gedraaid op de radio en mocht in De Wereld Draait Door spelen. Zanger Christon Kloosterboer is echter bekend geworden in de liveshows van de Idols finale seizoen 3. De band leeft duidelijk niet op de bekendheid van hun zanger. Ze spelen mooie liedjes, geschikt voor een groot publiek. Het Katy Perry covertje slaat aan.

Er komen nog jonge jongens het podium op: The (Goese) Nuclear Brothers. Hoewel ze nog jong zijn, klinkt het met je ogen dicht alsof hier volwassen en ervaren heren staan te spelen.  Ze doen erg hun best om een stoere stageperformance neer te zetten, maar het kippenborstje met getekende tatoeage helpt hier niet echt aan mee. De bijstand van The Artemis maakt het feest compleet en voorziet in de wens van het publiek: meer en harder! Rene SGmaakt het daarna af, in een vlot tempo worden trash en garage rock nummers afgewerkt.

De mannen van Diesel Disko krijgen met hun electropop een groot deel van de zaal aan het dansen. Dit smaakt naar meer! Toch staat de bandin Zeeland nog in de schaduw van Outsmarted, de vorige band van zanger Martijn Doolaard. Sommige Outsmarted-fans zijn nog niet overtuigd van de nieuwe weg die Doolaard is ingeslagen.

Dana Fuchs

Bazzookas

Stereo

Failsafe, de Engelse punkrock band brengt een energieke show, het publiek geniet zichtbaar, “If I say Klomp, you say Pop” slaat aan en ook de handjes gaan in de lucht. Jammer dat het punkimago moet worden bestempeld met een beker bier die het publiek in vliegt.

Waar eerder deze dag nog maar weinig publiek voor het podium stond, is de tent nu goed gevuld voor de Enschedese Miss Montreal. De vrolijke catchy nummers spreken een groot publiek aan. Sanne Hans heeft overduidelijk ontzettend veel plezier in het optreden, iets wat op het publiek overkomt. Groot applaus en Sanne blijft herhalen “jullie zijn lief”. Na het optreden blijft het publiek om meer vragen, en een ongeplande toegift krijgen ze dan ook. Sanne vraagt netjes het publiek of ze ‘Just A Flirt’ nog een keer willen horen en Sanne sluit het nummer af met “I am falling in love with Zeeland”. Het publiek verlaat tevreden de tent.

Ook de Amerikaanse bluesrock zangeres Dana Fuchs krijgt de tent zonder moeite vol. De rauwe rock spreekt het publiek aan en er wordt vrolijk meegedanst en gezongen.

Stereo is ook bekend van tv. Na het Rocknation programma zijn de bandleden - op het snorretje van de toetsenist na - niet veranderd. Na een ontzettend lange intro horen we dat de muziek erg volwassen is gaan klinken. De band geeft een goede live-act en sluit het laatste optreden op podium 1 af met heel wat tevreden fans.

De Bazzookas sluiten Klomppop 2009 af. De Bazzookas, kortom: de Palookas en Bazz van VanKatoen hebben nummers van VanKatoen omgetoverd tot vrolijke ska. Een verassend leuke combinatie en een overbevolkt podium met de 7 Palookas en Bazz. Erg veel publiek is er niet meer, maar de overgebleven festivalgangers kunnen in ieder geval vrolijk skankend naar huis.

Stereo

Infinite Mind

Dana Fuchs