Onderstroom festival in Vlissingen

Theater, kunst en veel muziek aan de kust

Tekst: redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Onderstroom, het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Vijf dagen lang de stad als podium met een mix van theater, kunst en uiteraard veel muziek.

Theater, kunst en veel muziek aan de kust

Onderstroom, het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Vijf dagen lang de stad als podium met een mix van theater op locatie, straattheater op pleinen, korte en vermakelijke voorstellingen in tentjes en objecten, beeldende kunst, circustheater, satire in het volkstheater en kindervoorstellingen. Uiteraard is er ook veel muziek te horen zoals de Kunstbende showcase en dans onder de grond. Alle muziek stijlen zullen de revue passeren: pop, rock, jazz, gypsy, ska, rockabilly, rap, muziektheater en kleinkunst.

 

Het festival speelt zich af van de Groene Boulevard met de Westerschelde als onnavolgbaar decor via het Bellamypark tot in het winkelhart van de stad. Sfeer, feest met massa’s mensen is het uitgangspunt waarbij fijne terrassen in de stad en aan de waterkant met brasserie en café met uitzicht op wat Vlissingen zo uniek maakt: Stad aan zee!

 

Het festival veroorzaakt een lint vol activiteiten door de stad. Op het Bellamypark ontstaat het jonge Urban Village met een theatertent en een poppodium met muziek van o.a. Drive Like Maria, Marike de Jager en Dio & The Madd. Theater, dans en showcases van o.a. Kunstbende, Kunsteducatie Walcheren, Zeeuwse Muziekschool en meer.

 

Overdag kunt u exposities en kleine performances bezoeken in de Willem3 .Aan het eind van elke festivaldag kunt u napraten, loungen of lekker met de voeten van de vloer bij de afterparty in de Piek. Voor iedereen gratis toegankelijk en ook de dagafsluiter voor medewerkers en artiesten, dus de uitgelezen kans om uw favoriete artiest tegen het lijf te lopen.

 

Tijdens de festivaldagen is in de molen op Sunset City een servicepunt ingericht. Hier kunt u terecht met vragen, voor informatie over het programma en om kaarten te kopen. Een groot deel van het festival is gratis toegankelijk. Voor een aantal voorstellingen worden kaarten verkocht. Kijk voor meer info over het festivalprogramma en de voorverkoop op de website www.onderstroom.info.