Amerikaanse band She Keeps Bees tourt ook langs Middelburg

Dubbeloptreden in De Spin en Kaffee 't Hof

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

She Keeps Bees is een soul-blues band uit Brooklyn, New York. De band tourt deze zomer door Europa, omdat ze geboekt zijn door enkele grote Britse festivals. Omdat de meeste podia in de zomer gesloten zijn, bleek het lastig het tourschema rond te krijgen. Een buitenkansje dus om een band van dergelijk formaat naar Middelburg te halen. Naast een instore optreden en een volledig optreden in ’t Hof, zal de band ook een DJ-set spelen.

Dubbeloptreden in De Spin en Kaffee 't Hof

She Keeps Bees is de band van Jessica Larrabee en Andy La Plant. Naast de tekstschrijfster is Larrabee met haar soulvolle stemgeluid ook verantwoordelijk voor het karakteristieke geluid van de band. Haar zang is een mix van Janis Joplin en Patti Smith terwijl muzikaal er vergelijkingen getrokken kunnen worden tussen de White Stripes en Cat Power. Veel invloeden van haar muziek zijn geleend van de blues en soul uit de jaren 60, maar gespeelt met het rauwe geluid en de energie van de gitaarbands uit de jaren 90.
 
Tijdens een Europese tour langs de grote Engelse festivals doet het uit Brooklyn, New York afkomstige She Keeps Bees twee maal een optreden in Middelburg.
 
In de middag speelt de band in CD & LP Speciaalzaak Spin op het Damplein, ‘s avonds geven ze een volledig concert in Kaffee ’t Hof op de Vlasmarkt. Aansluitend aan het optreden in ’t Hof zal de band een DJ-set spelen, met oude Amerikaanse 45-toeren singels.
 
 
Vrijdag 3 juli
 
16.00 uur Instore optreden CD & LP Speciaalzaak Spin,  Damplein 48 Middelburg
22.00 uur Kaffee ’t Hof, Vlasmarkt 20 Middelburg
24.00 uur dj-set Kaffee ’t Hof
 
Entree gratis