Hardcore-Night in ’t Beest

Maaien en meeschreeuwen bij D.B.S., the Butcher, Payback en the Real Hate

Tekst en Foto's: Niels Davidse ,

De Amerikanen van Death By Stereo zetten sterk in met hun bekendste tracks. Hoewel bij het grote publiek D.B.S misschien geen bekende band is speelt ze al ruim 10 jaar mee en zijn ze enkele jaren getekend geweest op Epitaph, een van de grootste punk en hardcorelabels.

Maaien en meeschreeuwen bij D.B.S., the Butcher, Payback en the Real Hate

Zaterdagavond, met een korte rit en zoektocht naar parkeerplek achter de rug stappen we 't Beest binnen. Helaas is the Real Hate al voorbij, maar de avond heeft nog drie hardcore bands in het vooruitzicht en in de zaal een mooie opkomst vol met bekenden en onbekenden, met hier en daar zelfs een verdwaalde Zwitserse hardcore en punkfanaat.

The Butcher tikt af voor een dosis muzikaal geweld. Deze sinds 1997 spelende Nederlandse hardcore band is niet zoals gebruikelijk gekleed in bebloede schorten maar dat maakt niemand wat uit: de danspasjes en rondmaaiende armen zijn al snel te zien.

Payback(die in 2000 uit de as van Violation of Trust zijn ontstaan) zwepen het aanwezige publiek verder op. Met een belofte voor gratis merchandise voor de beste mosh/move/dive wordt de choreografie in het publiek nog wat verder aangedikt. Een winnaar wordt niet bekend gemaakt, maar de ‘backstagedive’ is voor mij de absolute winnaar, en ik hoop dat de onvermoede slachtoffers aan de zijlijn er net zo over denken.

De Amerikanen van Death By Stereo zetten sterk in met hun bekendste tracks. Hoewel bij het grote publiek D.B.S misschien geen bekende band is speelt ze al ruim 10 jaar mee en zijn ze enkele jaren getekend geweest op Epitaph, een van de grootste punk en hardcorelabels. De band zet in met ‘Looking out for #1’, bekend van de (nu ter zielen) Punk-o-rama verzamelaar iets dat ervoor zorgt dat er als vanaf het begin wordt meegeblèrd.
Vocalist Efrem Schultz leek er duidelijk zin in te hebben en zorgde, zeker ten opzichte van de rest van de band die wat statisch was, voor een energieke sfeer die ook voor het podium werd overgenomen met meeschreeuwende en dansende kids en hier en daar een overmoedige stagedive.

De hele avond bij elkaar krijgt een dikke voldoende. De opkomst was mooi, de bands deden hun ding met verve en de sfeer was top! Er werd gedanst, meegeschreeuwd en stevig gedronken. De belofte van verschillende aanwezigen dat er in 2009 nog veel meer in het verschiet ligt qua hardcore- en punkshows in Zeeland zorgt er voor mij in ieder geval voor dat ik de agenda's van verschillende podia goed in de gaten houdt.