3voor12 Utrecht presenteert: VOOR//AAN 3voor12 Utrecht presenteert: VOOR//AAN

, Redactie 3voor12 Utrecht

VOOR//AAN helpt de nieuwe generatie muzikale talenten aan een bijzonder podium. Wil je weten wie de Kensington, Eefje de Visser en Kyteman van morgen zijn? Volg onze thematische muziekroutes door de Voorstraatbuurt en het Universiteitskwartier, en ontdek tegelijkertijd de mooiste verborgen plekjes van één van de meest geliefde wijken van Utrecht. Ook is er allerlei randprogrammering te vinden tijdens deze dag. Kijk voor de meest actuele informatie over artiesten, speeltijden en de wandelroutes op deze website en onze social mediakanalen, en kom er achter dat dit festival niet bepaald over de gebaande paden gaat. Ontdek ze!

Namen als Eefje de Visser, Spinvis en Amber Arcades klinken je waarschijnlijk niet meer onbekend in de oren: met gemak krijgen deze Utrechtse uitblinkers de grootste zalen vol! Vanzelfsprekend speelt nog lang niet elke band of act op dit niveau, en dus helpt VOOR//AAN tijdens deze Culturele Zondag: Utrecht Centraal de volgende generatie muzikale talenten aan een podium. Verschillende veelbelovende bands en artiesten die tijdens de vorige editie optraden hebben inmiddels de stap naar grotere podia gemaakt - denk hierbij onder andere aan Batobe, Jo Marches en Vic Willems. De programmering van ons gratis toegankelijke festival is breed en beslaat alle hoeken van het muzikale spectrum.

Aangezien lokale muziek ontstaat in de stad, vindt VOOR//AAN de locaties waar de muzikanten optreden minstens nét zo belangrijk. Om die reden vormen de Voorstraatbuurt en de omliggende straten van het Universiteitskwartier, met al hun bijzondere cafés, winkels, steegjes, panden en tuinen, het speelveld voor de muziek. Sommige van deze locaties zijn normaal gesproken zelfs niet (of nauwelijks) toegankelijk voor publiek! Je kunt tijdens het festival dan ook talloze verborgen parels in de wijk ontdekken, en dan hebben we het nog niet eens over de uitgebreide randprogrammering en de thematische wandelroutes gehad.

Hieronder vind je onze line-up, locaties en antwoorden op al je andere vragen. 

Praktische informatie

Wat kost een kaartje voor VOOR//AAN?
Helemaal niets! Het festival maakt onderdeel uit van Utrecht Centraal, georganiseerd door Culturele Zondagen, waardoor je de kans krijgt om gratis kennis te maken met diverse muzikale initiatieven uit de stad.

Waar moet ik beginnen?
Op zowel de Neude als het Lucasbolwerk vind je een VOOR//AAN marktkraam met programmaboekjes en een stel enthousiaste gidsen die je van de nodige tips kunnen voorzien. Je kunt overal gewoon naar binnen lopen, en hoewel we verschillende suggesties doen in de vorm van thematische routes, ben je totaal niet verplicht om deze aan te houden. Ga buiten de gebaande paden, zelfs die van ons!

Waar vind ik de bar?
VOOR//AAN vindt plaats midden in het centrum van de stad. Een deel van onze locaties is bovendien van zichzelf al een horecalocatie. Heb je dus zin in een biertje, een broodje gezond of juist in een vette hap? Genoeg opties in de buurt.

En de timetable?
Die staat hierboven!

Wij zijn een band (of locatie) en willen graag deel uitmaken van VOOR//AAN!
Leuk dat jullie interesse hebben! Voor dit jaar zijn we inmiddels voorzien, en het blokkenschema is naar de drukker. Stuur echter vooral alsnog een mailtje naar programmeur Emiel of locatiescout Ella, want wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen voor de editie van 2019?

En hebben jullie nog mensen nodig tijdens het festival zelf?
Zeker! VOOR//AAN is nog altijd hard op zoek naar locatiemanagers, runners en andere helpende handen. Lane kan je meer vertellen en kijkt uit naar je mailtje!

Van 12:00 tot 18:00 uur is niet genoeg! Ik wil meer!
Daar zijn we het dan compleet over eens. Vanaf 18:00 uur vindt buiten bij Café Tilt! (en bij slecht weer binnen in de Back&Fourth) onze heuse, offciële afterparty plaats. Zie het blokkenschema voor de volledige line-up. The Brahms en DJ DNA kruipen er achter de draaitafels en For Caroline verzorgt de muziek tussen de acts.

Heb je een andere vraag?
Mail ons op vooraanutrecht@gmail.com!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht