VOOR//AAN helpt de nieuwe generatie muzikale talenten aan een bijzonder podium. Utrecht kent een rijke muziekhistorie en heeft vele grote namen voortgebracht, maar is ook altijd een broedplaats voor talent geweest. Deze acts verdienen een plek om zich te laten zien, zich te onderscheiden en te presenteren op bijzondere locaties.

Kom, we nemen je bij de hand. Ga met ons mee en volg de thematische muziekroutes door de Breedstraatbuurt en de Voorstraat. Ontdek dé muzikale acts van morgen en mooie, intieme verborgen plekken in één van de meest geliefde wijken van Utrecht.

Aangezien lokale muziek ontstaat in de stad, vindt VOOR//AAN de locaties minstens nét zo belangrijk. Om die reden vormt de Breedstraatbuurt en de Voorstraat, met al haar bijzondere cafés, winkels, steegjes, panden en tuinen, het speelveld voor de artiesten. Sommige van deze locaties zijn normaal gesproken zelfs niet (of nauwelijks) toegankelijk voor publiek! Er zijn tijdens het festival ook talloze verborgen parels in de wijk te ontdekken, en dan hebben we het nog niet eens over de uitgebreide randprogrammering en de thematische wandelroutes gehad.

Dus kom mee en ontdek! Vlucht als het even kan de leuke zijstraatjes in . Als je er later nog eens terugkomt zullen je gedachten terug gaan naar die mooie dag, waar je nieuwe muziek en plekken hebt leren ontdekken waarvan je het bestaan niet eerder wist.

VOOR//AAN is een dynamisch festival met een actuele programmering. Naast het muzikale programma is er een randprogramma en zijn er rondleidingen door de wijk, er is voor ieder wat wils. VOOR//AAN 2019 is een project van muziekplatform 3voor12 Utrecht en onderdeel van het Uitfeest van Culturele Zondagen. Kijk voor actuele informatie over artiesten, speeltijden en de thematische wandelroutes op deze website en houd onze social mediakanalen in de gaten. Veel ontdekplezier!

VALENTINO.
Sfeervolle popliedjes die alle kanten op gaan, met blazers en Stijn Grul als charismatische frontman.

TESSEL
Eigenwijze indie-surf die je heupen doen wiegen.

The Depression Club
Gitaargedreven songs zoals Josh Homme ze graag ziet.

Cymbaline
Psychedelische rock-songs, rafelige riffjes en manische vocalen die je doen terugdenken aan de jaren ‘70.

Irrelephant
Laid-back folk met een eigenzinnig dromerig randje.

Feitenfabriek
Nederlandstalig, melancholisch, hoopvol met een donker randje. Verstilde composities over verandering, twijfel, liefde en ambitie.

Gizåh
Donkere en technische death metal.

El Cappuccino
Hiphop met catchy hooks en sterke verses.

Canvas Blanco 
Verhalende popmuziek met een randje.

Gunyama
Indierock met spacende gitaren, vindingrijke beats en verslavende synths.

Richard Cejer
Singer-songwriter uit Engeland die inspiratie haalt uit zijn roadtrips door Europa.

Two and a Half Girl
Catchy hardcore/metalcore met een herkenbare eigen sound.

Géonne Hartman
Poëtische, melodische indie-folk die je gedachten volledig meenemen.

 

Ismena
Dromerige melancholische folk met bezwerende zanglijnen en zwaarmoedige teksten. 

Grenadeers
Alternatieve rock met scherpe riffs en slepende vocalen.

Lomalo
Samensmelting van jazz, funk en house zonder kaders.
 

Roodnoot
Pop/indie-band, vernoemd naar de oude kunstboerderij bij Leidsche Rijn.

Goodthingman (DJ)
Zomerse Zuid-Amerikaanse dansplaten.

Barry De Wit
Smooth nederhop-trio laat je glijden op de dansvloer met dansbare ritmes.

Áslaug
Alternatieve pop met meerstemmige vocalen, dynamische drums en een moderne sound.

Moon Moon Moon
Multimediaproject van Mark Lohmann, dromerige lo-fi folk met eerlijke teksten over alledaagse situaties.

Ben Forte
Rapper-songwriter die Nederlandstalige popliedjes maakt.

Sproken
Spoken word met milde techno-beats, drum & bass, zachte synths en breakbeats met een klein pop- en hiphoprandje.

Aestrid
Songs die reiken van shoegaze tot post-punk met donkere gitaren in de hoofdrol.

Ekio
Creatieve woordkunstenaar

Tano Rivers
Excentriek rap/dj-duo met energieke liveshow waarbij je niet stil kan staan. 

Afterparty

Officiële VOOR//AAN 2019 afterparty in Hofman Café

Pocket Knife Army
Twee bemanningsleden nemen plaats in het synthesizer-ruimteschip, live aangevuld met scheurende basgitaar en expressieve vocalen.
 

Feiertag
Innovatieve elektronische beats met zelf ingespeelde drums.

Tifra (DJ)
Deep & groovy house muziek 

Æcium (DJ)
DJ met eigen geluid en grote passie voor elektronische muziek.

Creznight (DJ)
Deep techno tracks

Naast livemuziek is er nog veel meer te beleven op VOOR//AAN; schuif aan bij de opname van een podcast, steek je handen uit je mouwen bij de workshops of hoor wat bands meemaken op hun tours. Het randprogramma is vrij toegankelijk en vindt doorlopend plaats tussen 11:57 en 18:00 rondom het Festivalhart, met uitzondering van het de speciale Club NML-editie (Back & Fourth is om 15:30 uur open, het programma begint om 15:50 uur).

Photobooth @ Festivalhart

Duik in onze festivalcaravan en ga op de foto als de artiest die je altijd al hebt willen zijn!

De Coöperatie presenteert Club NML @ Back & Fourth

Tourverhalen en rampscenario’s - Een gezelschap van doorgewinterde artiesten en muziekindustrieprofessionals vertelt uitbundig over spannende tourervaringen, buitengewone beproevingen en de oplossingen die hiervoor geboden worden.
De Back & Fourth is om 15:30 uur open, het programma begint om 15:50 uur.

Broodcast @ Café Domkop

Studenten van de Herman Brood Academie nemen live op VOOR//AAN een muzikale podcast op. Schuif aan en neem deel aan het gesprek!

Maak je eigen platenhoes @ Predikherenstraat 32

Haal de Andy Warhol in jezelf naar boven en ontwerp je eigen platenhoes onder leiding van Utrechtse kunstenaar en illustrator Frits van Zeventer.

Film van RAAF @ Predikherenstraat 32

Opkomende muzikant en DJ Rafael Smit zet zijn passie voor muziek om in een film over de burn out van zijn vader. Een persoonlijk verhaal vanuit muzikaal perspectief.

Synthesizerworkshop @ Predikherenstraat 29

Altijd al eens ongegeneerd alle knopjes van de synthesizer in willen drukken? Bij deze mini synthesizerworkshop leer je de ins & outs van dit fascinerende apparaat!

Wat kost een kaartje voor VOOR//AAN?
Helemaal niets! Het festival maakt onderdeel uit van Het Uitfeest, georganiseerd door Culturele Zondagen, waardoor je de kans krijgt om gratis kennis te maken met diverse muzikale initiatieven uit de stad.

Waar moet ik beginnen?
In zowel de Breedstraatbuurt als de Voorstraat vind je een VOOR//AAN marktkraam met programmaboekjes en een stel enthousiaste gidsen die je van de nodige tips kunnen voorzien. Je kunt overal gewoon naar binnen lopen, en hoewel we verschillende suggesties doen in de vorm van thematische routes, ben je totaal niet verplicht om deze aan te houden. Ga lekker op ontdekking en geniet!

Waar vind ik de bar?
VOOR//AAN vindt plaats midden in het centrum van de stad. Een deel van onze locaties is bovendien van zichzelf al een horecalocatie. Heb je dus zin in een biertje, een broodje gezond of juist in een vette hap? Genoeg opties in de buurt.

En de timetable?
Die is binnenkort hierboven te vinden!

Wij zijn een band (of locatie) en willen graag deel uitmaken van VOOR//AAN!
Leuk dat jullie interesse hebben! Neem contact op met programmeur Emiel of locatiescout Isabelle, want wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

We zien jullie graag op 15 september voor VOOR//AAN 2019!

Heb je een andere vraag?
Mail ons op vooraanutrecht@gmail.com!

VOOR//AAN is op zoek naar vrijwilligers!

VOOR//AAN is nog altijd hard op zoek naar locatiemanagers, decorhelden, runners en andere helpende handen. Via deze link kun je jezelf inschrijven voor VOOR//AAN 2019! 

Functieomschrijvingen

Locatiemanager
Als locatiemanager zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je bent het aanspreekpunt voor de band en de eigenaar van de locatie. Je zorgt ervoor dat je locatie er netjes uitziet en houdt het verloop in de gaten. Je biedt ondersteuning aan de band en zorgt dat ze op tijd beginnen én stoppen met spelen. Het is leuk meegenomen als je al enige ervaring hebt, maar dit is zeker geen vereiste.

Decor & aankleding
Ben jij creatief, zit je vol ideeën, word je blij van muziekfestivals en vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan voor onze decorteam. Je gaat meehelpen met de aankleding van het muziekfestival VOOR//AAN. Jij bent verantwoordelijk voor de festivaluitstraling en de zichtbaarheid van het festival op de verschillende locaties.

Runner
Sta jij niet graag op één plek en vind je het leuk om zoveel mogelijk van het festival mee te krijgen. Meld je aan als runner! Je ondersteunt waar nodig en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Als er ergens een extra handje nodig is, iets opgehaald, gesjouwd of opgeruimd moet worden, spring jij in

Promoteam
Weet jij precies waarom welke band tof is? Praat jij graag over muziek en vind je het leuk om bezoekers enthousiast te maken? Kom meehelpen bij onze infostand. Jij vindt het leuk om je te verdiepen in VOOR//AAN en de bands die er spelen. Ook weet jij alles van het randprogramma en deel je deze informatie maar al te graag met bezoekers. Vind je het ook leuk om voorafgaand aan het festival alvast te helpen met de promo, geef dit vooral aan! 

Op- en afbouw
Voorafgaand aan het festival lekker in de weer en op de dag zelf genieten van het programma? Meld je aan voor onze bouwploeg. Jij zorgt er met het bouwteam voor dat het Festivalhart om 3 voor 12 (ja echt) ready to roll is, het festival gebied er goed uitziet en na afloop weer spik en span is. Natuurlijk mag je ook op de dag zelf nog bijspringen als je dat leuk vindt! 

Meer over deze Culturele Zondag