3voor12 Utrecht presenteert derde editie showcasefestival VOOR//AAN op 15 september

, Redactie 3voor12 Utrecht

VOOR//AAN helpt de nieuwe generatie muzikale talenten aan een bijzonder podium. Utrecht kent een rijke muziekhistorie en heeft vele grote namen voortgebracht, maar is ook altijd een broedplaats voor talent geweest. Deze acts verdienen een plek om zich te laten zien, zich te onderscheiden en te presenteren op bijzondere locaties.

Kom, we nemen je bij de hand. Ga met ons mee en volg de thematische muziekroutes door de Breedstraatbuurt en de Voorstraat. Ontdek dé muzikale acts van morgen en mooie, intieme verborgen plekken in één van de meest geliefde wijken van Utrecht.

Aangezien lokale muziek ontstaat in de stad, vindt VOOR//AAN de locaties minstens nét zo belangrijk. Om die reden vormt de Breedstraatbuurt en de Voorstraat, met al haar bijzondere cafés, winkels, steegjes, panden en tuinen, het speelveld voor de artiesten. Sommige van deze locaties zijn normaal gesproken zelfs niet (of nauwelijks) toegankelijk voor publiek! Er zijn tijdens het festival ook talloze verborgen parels in de wijk te ontdekken, en dan hebben we het nog niet eens over de uitgebreide randprogrammering en de thematische wandelroutes gehad.

Dus kom mee en ontdek! Vlucht als het even kan de leuke zijstraatjes in . Als je er later nog eens terugkomt zullen je gedachten terug gaan naar die mooie dag, waar je nieuwe muziek en plekken hebt leren ontdekken waarvan je het bestaan niet eerder wist.

VOOR//AAN is een dynamisch festival met een actuele programmering. Naast het muzikale programma zijn er rondleidingen door de wijk, kunst en theater, er is voor ieder wat wils. VOOR//AAN 2019 is een project van muziekplatform 3voor12 Utrecht en onderdeel van het Uitfeest van Culturele Zondagen. Kijk voor actuele informatie over artiesten, speeltijden en de thematische wandelroutes op deze website en houd onze social mediakanalen in de gaten. Veel ontdekplezier!

Check hieronder de aftermovie van 2018!

Praktische informatie

Wat kost een kaartje voor VOOR//AAN?
Helemaal niets! Het festival maakt onderdeel uit van Het Uitfeest, georganiseerd door Culturele Zondagen, waardoor je de kans krijgt om gratis kennis te maken met diverse muzikale initiatieven uit de stad.

Waar moet ik beginnen?
In zowel de Breedstraatbuurt als de Voorstraat vind je een VOOR//AAN marktkraam met programmaboekjes en een stel enthousiaste gidsen die je van de nodige tips kunnen voorzien. Je kunt overal gewoon naar binnen lopen, en hoewel we verschillende suggesties doen in de vorm van thematische routes, ben je totaal niet verplicht om deze aan te houden. Ga lekker op ontdekking en geniet!

Waar vind ik de bar?
VOOR//AAN vindt plaats midden in het centrum van de stad. Een deel van onze locaties is bovendien van zichzelf al een horecalocatie. Heb je dus zin in een biertje, een broodje gezond of juist in een vette hap? Genoeg opties in de buurt.

En de timetable?
Die is binnenkort hierboven te vinden!

Wij zijn een band (of locatie) en willen graag deel uitmaken van VOOR//AAN!
Leuk dat jullie interesse hebben! Neem contact op met programmeur Emiel of locatiescout Isabelle, want wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

En hebben jullie nog mensen nodig tijdens het festival zelf?
Zeker! VOOR//AAN is nog altijd hard op zoek naar locatiemanagers, runners en andere helpende handen. Mar Jan kan je meer vertellen en kijkt uit naar je mailtje!

We zien jullie graag op 15 september voor VOOR//AAN 2019!

Heb je een andere vraag?
Mail ons op vooraanutrecht@gmail.com!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht