3voor12 Utrecht presenteert: VOOR//AAN 3voor12 Utrecht presenteert: VOOR//AAN

Derde editie van showcasefestival op 15 september in binnenstad Utrecht

, Redactie 3voor12 Utrecht

VOOR//AAN helpt de nieuwe generatie muzikale talenten aan een bijzonder podium. Utrecht kent een rijke muziekhistorie en heeft vele grote namen voortgebracht, maar is ook altijd een broedplaats voor talent geweest. Deze acts verdienen een plek om zich te laten zien, zich te onderscheiden en te presenteren op bijzondere locaties.

Kom, we nemen je bij de hand. Ga met ons mee en volg de thematische muziekroutes door de Voorstraat en de Breedstraatbuurt. Ontdek dé muzikale acts van morgen en mooie, intieme verborgen plekken in één van de meest geliefde wijken van Utrecht.

Aangezien lokale muziek ontstaat in de stad, vindt VOOR//AAN de locaties minstens nét zo belangrijk. Om die reden vormt de Voorstraat en de Breedstraatbuurt, met al haar bijzondere cafés, winkels, steegjes, panden en tuinen, het speelveld voor de artiesten. Sommige van deze locaties zijn normaal gesproken zelfs niet (of nauwelijks) toegankelijk voor publiek! Er zijn tijdens het festival ook talloze verborgen parels in de wijk te ontdekken, en dan hebben we het nog niet eens over de uitgebreide randprogrammering en de thematische wandelroutes gehad.

Dus kom mee en ontdek! Vlucht als het even kan de leuke zijstraatjes in . Als je er later nog eens terugkomt zullen je gedachten terug gaan naar die mooie dag, waar je nieuwe muziek en plekken hebt leren ontdekken waarvan je het bestaan niet eerder wist.

VOOR//AAN is een dynamisch festival met een actuele programmering. Naast het muzikale programma zijn er rondleidingen door de wijk, kunst en theater, er is voor ieder wat wils. Kijk voor actuele informatie over artiesten, speeltijden en de thematische wandelroutes op deze website en houd onze social mediakanalen in de gaten. Veel ontdekplezier!

Hieronder vind je onze line-up, locaties en antwoorden op al je andere vragen. 

Praktische informatie

Wat kost een kaartje voor VOOR//AAN?
Helemaal niets! Het festival maakt onderdeel uit van Utrecht Centraal, georganiseerd door Culturele Zondagen, waardoor je de kans krijgt om gratis kennis te maken met diverse muzikale initiatieven uit de stad.

Waar moet ik beginnen?
Op zowel de Neude als het Lucasbolwerk vind je een VOOR//AAN marktkraam met programmaboekjes en een stel enthousiaste gidsen die je van de nodige tips kunnen voorzien. Je kunt overal gewoon naar binnen lopen, en hoewel we verschillende suggesties doen in de vorm van thematische routes, ben je totaal niet verplicht om deze aan te houden. Ga buiten de gebaande paden, zelfs die van ons!

Waar vind ik de bar?
VOOR//AAN vindt plaats midden in het centrum van de stad. Een deel van onze locaties is bovendien van zichzelf al een horecalocatie. Heb je dus zin in een biertje, een broodje gezond of juist in een vette hap? Genoeg opties in de buurt.

En de timetable?
Die staat hierboven!

Wij zijn een band (of locatie) en willen graag deel uitmaken van VOOR//AAN!
Leuk dat jullie interesse hebben! Voor dit jaar zijn we inmiddels voorzien, en het blokkenschema is naar de drukker. Stuur echter vooral alsnog een mailtje naar programmeur Emiel of locatiescout Ella, want wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen voor de editie van 2019?

En hebben jullie nog mensen nodig tijdens het festival zelf?
Zeker! VOOR//AAN is nog altijd hard op zoek naar locatiemanagers, runners en andere helpende handen. Lane kan je meer vertellen en kijkt uit naar je mailtje!

Van 12:00 tot 18:00 uur is niet genoeg! Ik wil meer!
Daar zijn we het dan compleet over eens. Vanaf 18:00 uur vindt buiten bij Café Tilt! (en bij slecht weer binnen in de Back&Fourth) onze heuse, offciële afterparty plaats. Zie het blokkenschema voor de volledige line-up. The Brahms en DJ DNA kruipen er achter de draaitafels en For Caroline verzorgt de muziek tussen de acts.

Heb je een andere vraag?
Mail ons op vooraanutrecht@gmail.com!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht