3voor12 Utrecht

Utrechtse hiphoppartijen organiseren samen een nieuw festival: DOMFEST

Drie stages in De Helling met veel muziek, open mic, silent disco, expo en eten

Op zaterdag 17 juni opent De Helling zijn deuren voor DOMFEST, een gloednieuw hiphopfestival in Utrecht. Om DOMFEST op de kaarten te zetten bundelden een aantal partijen uit de Utrechtse hiphopscene hun krachten: Nietmachine, UTCAST, U-Rap, GothDisco en De Helling.

Doordat De Helling het hele gebouw beschikbaar heeft gesteld is er ruimte voor maar liefst drie podia. De mainstage 'Nietmachine stage' wordt geprogrammeerd door Sander Brouwer van Nietmachine, die al sinds 2019 een podium geeft aan jong talent, en Kasper Caton van UTCAST. Op het programma staan daar onder andere Tyrone Marcio, Yves ft. Ginge, Styn, het Antwerpse collectief VHS, Duimalot, Kunch Sosa, BigBobbyBitch en Lo Dosanto.

Op de U-Rap Stage in het café wordt de dag geopend met een podcast van UTCAST over de hiphopscene en het festival zelf. Na de podcast van UTCAST neemt U-Rap van Joep Jansen het stokje in het café over. U-Rap is bekend van de open-mic avonden die het organiseert bij de Kargadoor. In het café ligt de aandacht vooral op beginnend raptalent en is er een open-mic en een cypher.

In het Loading Dock van De Helling is er een silent disco met DJ’s, geprogrammeerd door Kasper Caton van UTCAST. Daarnaast is er eten van Spice Monkey. Ook is daar een expositie met kunst en kleding, georganiseerd door Simon van Klooster, organisator van GothDisco en medeoprichter van Kanagawa. Buiten staat de BOKS bus waar jongeren raps leren schrijven en ook kunnen opnemen.

DOMFEST wordt georganiseerd door verschillende Utrechtse organisaties en mensen met hart voor de Utrechtse hiphop en street culture. Dat De Helling de locatie voor het festival is, is geen toeval. Het poppodium heeft al een binding met de alternatieve hiphopscenes en -talenten. Zo hebben ze samen met Nietmachine, 030netwerk X HolyBladInc, UTCAST en EQ030 al veel alternatieve en beginnende hiphopartiesten een podium gegeven tijdens hun OPEN avonden.

Te zien: DOMFEST, zaterdag 17 juni 2023 (13.00 uur tot 00.00 uur) @ De Helling

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12