3voor12 Utrecht

De muzikale terugkeer van het St. Joseph Festival

Mooiste binnentuin van 033 vol diversiteit in muziek en publiek

Met een spatje regen druppelt ook het Amersfoortse publiek binnen, maar het is het waterige zonnetje tijdens de soundcheck van TWINS dat het festival echt opwarmt. 

TWINS, Tim Thomassen (vocals en synth) en Ilse van Puijenbroek (bas), speelt pas voor de tweede keer met hun vijfkoppige band. Ze beginnen het optreden met de single ‘Trigger’ en spelen een sprankelende set waarin de gitaristen elkaar ritmisch en melodisch goed kunnen vinden. 

Aestrid heeft kwaliteit en sound. Net terug uit Canada, waar ze hun nieuwe album hebben opgenomen, speelt de Soestse band in Amersfoort. Het indierocktrio oogt bescheiden, maar de intensiteit waarmee ze spelen bewijst het tegendeel. Hard en onvoorspelbaar zetten ze een dynamische set neer die het publiek bewonderend aanschouwt. Ritmisch en abstract bouwen ze op naar een machtig einde. Aestrid is een band voor de fijnproever, want het trio conformeert zich niet aan de mainstream. 

Three Little Clouds verandert het huisfeestelijke gevoel op het St. Joseph Festival in een funkfeest. Gitarist en vocalist Joèl Soedito leidt de band naar muzikaal plezier. Als de avond valt, de zon ondergaat en de Clouds ‘Fuck the Sunshine’ speelt, danst het publiek de avond tegemoet op baslijnen van Marijn de Zwart. Roekeloos gooit drummer Tobias de Zwart aan het einde van hun energieke show zijn kapotgeslagen drumstok het publiek in, die vervolgens wordt gevangen door bekende Amersfoorter Ray Hookski. 

Het publiek wordt lekker opgezweept tijdens de dj-sets die daarop volgen. Met gelikte tunes en een kleurrijk verlichte binnentuin lijkt het bijna een zwoele zomeravond.

(door Fien de Smet)

Gezien: St. Josephfestival, zaterdag 13 mei 2017 @ St. Joseph studentenhuis, Amersfoort

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12