3voor12 Utrecht

‘Mesmerized’ van Stach, Tano en Reazun beschrijft de verschillende contrasten in een relatie

Utrechtse producer en rapper droppen eerste single van debuutalbum

Het afgelopen jaar konden we op instagram al een kijkje achter de schermen nemen van de studio waarin Tano Rivers, Stach en Reazun druk bezig waren. Sinds vandaag is die muziek en beeld naar buiten. Stach en Tano hebben namelijk hun eerste single en video ‘Mesmerized’ uitgebracht. 

‘Mesmerized’ is een productie van Stach met een vette beat en een pakkend, soulvol chorus. Stach zingt een een aantal stukjes en de raps zijn van Tano en Reazun. Het duo kent elkaar al zo’n 10 jaar: ze zaten ooit op dezelfde school. Daarna verloren ze elkaar een tijdje uit het oog, maar door muziek hebben de paden van beide Utrechters zich weer gekruist.

Stach Platenkamp studeerde aan het Utrechtse Conservatorium en produceert, is drummer, vocalist en leidt sessies met muzikanten en vocalisten van alle achtergronden. Al vroeg in zijn leven kwam hij in aanraking met een breed palet aan stijlen. Tano Rivers is van Turkse komaf maar geboren en getogen in Zuilen. Tano reflecteert graag op de zoektocht naar zijn identiteit, maar merkt ook dat opgroeien in een wereld waarin vele smaken mogelijk zijn dat niet per se makkelijker maakt.

Tijdens de lockdown kwamen ze weer in contact. Stach kwam Reazun tegen bij Utrecht CS, toen die daar net met Tano aan het cipheren was. Reazun nodigde Stach uit om bij hem in de studio te komen en na een aantal sessies mochten Stach en Tano wanneer ze maar wilden van die plek gebruik maken. Stach maakte in die studio meerdere producties voor het album waar Tano mee bezig was, en daar ontstond het idee om een heel album samen te maken en dat live ten gehore te gaan brengen. Het album gaat STACH x TANO heten en ‘Mesmerized’ is de eerste single.

“Ik ben een gevoelige jongen”, zegt Stach. “In mijn muziek wil ik graag emotie horen en dan gaat het vaak over meisjes. ‘Mesmerized’ gaat over hoe fijn maar ook verwoestend een relatie kan zijn. Waarom je een relatie wilt hebben maar ook hoe vervelend dat kan zijn” “Het is uplifting en euforisch”, vult Tano aan. “maar het kan ook veel pijn doen. They say hate is close to love.” Dat contrast zit ook in de muziek van ‘Mesmerized’. “‘You’re so mesmerizing in every way’ zing ik in het refrein. Dat stuk is heel licht en breed, terwijl de raps van Tano en Reazun juist punchy zijn.”

Op het album komen zeven of acht nummers die vooral over liefde en heartache gaan. Live willen ze graag met band spelen vertelt Tano. “Maar in welke vorm ook, het gaat sowieso goed klinken!”, zegt hij trots. Check ook de knappe video bij het nummer, met mooie beelden en toffe outfits.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12