Een uit de hand gelopen, maar extreem goed uitgevoerd voorproefje van wat komen gaat, dat was de show van Figgie op zaterdag 25 februari 2023 in een uitverkocht NAR.

Hoewel Figgie in eerste instantie een intieme show voor wat vrienden en familie wilde geven, als voorproefje van wat er dit jaar komen gaat, bleek al snel dat het animo iets hoger lag dan verwacht. Afgelopen zaterdag stonden ze in een uitverkocht NAR.

De ladder wordt uit de kast gehaald en de kenmerkende ruitvormige ogen, het symbool van de band, worden nog snel omhoog gehesen. Verpakt in aluminiumfolie kijken ze wakend over het afwachtende publiek. De laatste soundcheck wordt gedaan en nog voor de band écht begint zit de sfeer er al goed in. Nadat iedereen zichzelf nog snel voorzien heeft van een laatste biertje voor de show, trapt de band eindelijk af. Vanaf moment één wordt er niet stilgestaan en beweegt het publiek mee op de vrolijke gitaarriffs en meerstemmige zang van de band die met vier man sterk op het kleine podium staat.

(tekst gaat verder onder de foto)

Er wordt uit volle borst meegezongen met de wat oudere nummers van de band als ‘Dinsdag’ en ‘Zwem’, maar ook de nieuwe nummers worden goed ontvangen. Een week voor deze show, op 17 februari, brachten ze de eerste single van de nieuwe reeks uit: ‘Op De Stoep’. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Hoe vier je de release van je nieuwe nummer dan? Met het verloten van drie custom ‘Figgie stoeptegels’, natuurlijk! Het muzikale programma werd kort onderbroken om drie aanwezige Instagram volgers te verblijden met zo’n prachtexemplaar, waarna de band vervolgde met de nieuwe single.

(tekst gaat verder onder de video van 'Op De Stoep')

Hoewel er al vanaf het begin niet werd stilgestaan, wordt het publiek naarmate de avond vordert steeds beweeglijker. De muziek van de band mag dan wel de perfecte soundtrack zijn voor een relaxed dagje met het zonnetje op je porum, het steeds enthousiaster wordende publiek laat echter ook wat beschaafde moshpits zien.

De gilletjes van Paul tussen het zingen door, de bijna buitenaardse toetsen van Roy, het strakke, maar toch losbandige drumwerk van Pim en de stevige baslijnen van Gerben maken het uit de hand gelopen voorproefje tot een succes. De band geniet zichtbaar net zoveel als het publiek, dat tijdens toegift ‘Soms’ nog een keer volledig uit zijn dak gaat en het beschaafde van de eerdere moshpits nu volledig achter zich laat.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Dit najaar komt de band met nieuwe muziek en zullen zij op verschillende plekken in Nederland weer live te bewonderen zijn. In oktober spelen ze in Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Groningen en weer in Utrecht (in De Helling). In de nieuwe aflevering van de 3voor12 Utrecht podcast vertellen ze meer over hun aankomende album en de thematiek erachter. Nieuwsgierig? De aflevering verschjint in de week van 6 maart. Houd deze pagina en/of onze socials in de gaten.

Gezien: Figgie, zaterdag 25 februari 2023 @ NAR