Hoe ziet het bezoeken van een concert met corona-maatregelen eruit? Wij waren benieuwd en gingen naar de show van Two and a Half Girl afgelopen zondag in dB’s.

Wanneer je het terrein van dB’s op komt merk je het al op. De fietsrekken staan meer verspreid over het terrein, en de stoep naar het buitenterras heeft om de 1,5 meter een streep tape. Het was een rustige zondagavond, maar we kunnen ons goed voorstellen dat het bij een drukkere avond goed van pas komt.

Verspreid over het grasveld staan picknicktafels, waaraan je met maximaal vier personen mag zitten.

Wil je een drankje kopen? De bar binnen is open, maar omdat de maatregelen buiten makkelijker te handhaven zijn, staat er ook een 'tijdelijke' bar buiten. Wanneer je je drankje op hebt, kun je je fles of beker zelf terugleggen in een van de kratten op tafel.

Je kunt dan gelijk naar de mobiele toiletten naast de ingang lopen. In het midden staat een barkruk met een flesje desinfectiemiddel.

Binnen is een grotere selectie van drank, en ook de oefenruimtes zijn gewoon beschikbaar. Dus ook in het gangpad is er met pijlen aangegeven waar je moet lopen als er een tegemoetkomer is.

Moest je net buiten nog niet naar de wc, maar nu wel? Binnen mag je ook gewoon, zolang je maar de enige in de wc-ruimte bent. Je dient wel de hele ruimte op slot te doen. Binnen heb je dus de vrijheid om op de pot te zitten met de deur van je wc-hok open.

Voordat het concert begint krijgen we nog  uitleg van de organisator; Kom niet als je hoest of je ziek voelt, en als je eenmaal in de zaal op je plek zit, dan moet je daar ook blijven tot het einde. Als je naar buiten gaat, dan mag je niet meer terug naar binnen. Maar je moet vooral ook plezier hebben.

Wij kochten dus voor de zekerheid een speciaalbiertje en gingen zitten. Je mag je stoel wegschuiven als je wil staan, zolang je maar bij de X blijft.

De andere bezoekers schuiven ook aan – is niet iets wat ik normaal zou zeggen bij een post-hardcore band zoals Two and a Half Girl.

De muziek van Two and a Half Girl was energievol en snoeihard. We zagen ook mensen hun stoel zelfs wegschuiven om te staan en te springen op hun 1.5m radius. Dat is de coronatijdperkvariant van de moshpit.

Iedereen heeft een smile en veel mensen geven een staand applaus; een geslaagd optreden!