Vorig jaar werd het Black Earth Festival voor het eerst georganiseerd. En dat was een succes. Er was gezelligheid, lekkere biertjes en goed eten. Maar vooral een gevarieerd muzikaal programma, dat ging van ambient en drones, tot postrock en verschillende vormen van metal. Het was donker, experimenteel, vreemd, intens en hard. Aankomend weekend is het tijd voor de tweede editie. Wat nieuw is, is dat ACU dit jaar niet mee doet en EKKO hier voor in de plaats komt. Organisatoren Grace en Tomasz geven tips over welke bands je absoluut niet mag missen. Ook wij van de 3voor12 Utrecht redactie doen een duit in het zakje.

Vrijdag 26 oktober: in Moira

Tip van Grace

"Geen betere kick-off dan een showcase in Cultureel Centrum Moira, de zaal die de atmosfeer van een David Lynch film moeiteloos uitademt. We verzorgen zowel het einde en het begin van deze vele tinten duisternis; Father Murphy doet zijn laatste tour.”

Tip van de 3voor12 Utrecht redactie

Het Utrechtse Slowwalker – met leden van Headcollision, 78rpm en The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – speelt hun eerste show en gaat een soundscape-achtige sfeervolle mix van rock en electronic ten gehore brengen.

Programma in Moira op vrijdag

18:00 Deuren open
inclusief dinner door 'KitchenPunx - The Garden of Vegan' en muziek door DEADWAVE RADIO
18:45 Slowwalker
19:45 Uncanny Valley
20:45 BlackMoon1348
22:00 Father Murphy

Zaterdag 27 oktober: in dB's

Tip van Tomasz

‘’In het bijzonder raad ik Bethmoora aan. Hun trage en zware sludge metal klinkt uiterst indrukwekkend. Met name de vocalen zijn, zoals aangegeven in hun biografie, seriously disturbing.’’

 

Tip van de 3voor12 Utrecht redactie

Het woeste Grime doet zijn naam eer aan. Smerige sludge metal die enerzijds naar en akelig uit de hoek kan komen, maar anderzijds beschikt over een goede groove. Hoe de band live uit de verf komt, is nog de vraag. Stukgaan lijkt in ieder geval het devies van Grime.
 

Programma in dB's op zaterdag

17:00 Deuren open
17:20 Prisa Mata
18:10 Bethmoora
19:00 Surya
20:00 Dirt Forge
21:00 Grime
22:00 Fistula

Zondag 28 oktober in EKKO

Tip van Tomasz

‘’Emptiness is alvast een dikke aanbeveling. De laatste twee langspelers hebben indruk gemaakt. We wilden ze eigenlijk al voor de eerste editie van Black Earth Festival. We vinden het ontzettend fijn dat ze deze tweede editie komen spelen.”

Tip van de 3voor12 Utrecht redactie

Het Utrechtste Terzij de Horde speelt weer eens een thuiswedstrijd: blackened hardcore, punk, screamo, noem ze wat je wilt. Het maakt allemaal niet uit, hard en intens word het zeker.

 

Programma op zondag in EKKO:

15:00 Deuren open
15.45 Gnaw Their Tongues
16.35 Terzij de Horde
17.35 Cult of Occult
18:15 Dinner break
19.15 Emptiness

Dit is slechts een tipje van de sluier, want er valt nog veel meer te ontdekken. We zijn erbij om verslag te doen, dus houd onze website in de gaten.

Te zien: Black Earth Festival II. 26, 27 en 28 oktober, in Moira, dB's en EKKO