De laatste donderdag van de maand: dat betekent weer een nieuwe editie van Club 3voor12 Utrecht. In een goed gevuld dB’s staan vanavond Faradays, Babooshka en Stennis op de planken. Met elektronische indiepop, alternatieve rock en polderpolka brengt deze avond voor ieder wat wils.

Faradays

De avond begint met het optreden van Faradays. Deze Utrechtse band is een project van singer-songwriter Karindra Perrier, die eerder muziek maakte onder de naam Femme Vanille. De groep maakt dromerige, elektronische indiepopsongs met een donker randje. Perrier brengt het eerste nummer van de avond in haar eentje, met behulp van een keyboard en een stemvervormer. Hierdoor klinkt het alsof haar stem uit de computer komt. Het nummer is echter erg traag en zorgt daardoor voor een onwennig begin van de show. Wanneer de andere bandleden het podium betreden, komt het optreden beter op gang. De stemvervormer gaat uit en de band neemt de zaal mee op een dromerige reis. Perrier gaat helemaal op in de muziek.  Haar heldere stem, de zware bass en het piano- en gitaarspel zorgen ervoor dat iedereen meedeint op de elektronische sound van de band.

Faradays

Faradays

Babooshka

De uit Alkmaar afkomstige alternatieve rockband Babooshka, vernoemd naar het gelijknamige nummer van hun idool Kate Bush, bestijgt als tweede act het podium. Het is voor de mannen een speciale avond, want ze presenteren hun nieuwe live EP 5/4. De heren maken aangrijpende alternatieve rockmuziek en worden duidelijk hoorbaar geïnspireerd door Radiohead. Zware gitaren, harde drums en een stevige bass zorgen voor een intense rockshow. Zanger Jasper Kaldenbach zet met zijn gezichtsuitdrukking hun verhalende nummers nog meer kracht bij. Ieder nummer bouwt op tot een harde gitaarsolo en beschikt zo over een lekkere climax. De heren wagen zich ook nog aan een snoeiharde cover van ‘Bang Bang (My Baby Shot Me Down)’ van Cher en zetten daarmee een prettige en stevige show neer.

Babooshka

Babooshka

Stennis

De afsluiter van de avond is de nieuwe band Stennis. De band maakt, zoals ze zelf zeggen, polderpolka. Het is een mix van Oost-Europese muziek en oer-Hollandse smartlappen. De liedjes toveren zowel bij de band als het publiek een glimlach op het gezicht. De nummers zijn extreem vrolijk, waardoor de voetjes in de zaal van de vloer gaan. Zanger Joris Postulart lijkt bijna bezeten wanneer hij zijn liefdesliedjes door de microfoon schreeuwt. De band maaktveel contact met het publiek waardoor de show nog euforischer wordt. Het dak gaat er helemaal af als  het nummer met groot meezinggehalte ‘Ik Kan Niet Kiezen’ wordt ingezet. Stennis zorgt voor een zeer vermakelijke afsluiting van deze Club 3voor12 Utrecht.

Stennis

Stennis

Gezien: Club 3voor12 Utrecht met Faradays, Babooshka en Stennis, 29 maart 2018 @ dB’s Utrecht