Utrechtse acts laten veelkleurigheid zien op Tweetakt Utrechtse acts laten veelkleurigheid zien op Tweetakt

Donna Blue, Stillwave en Akula Rhythm Band bieden gevarieerde staalkaart van Utrechtse popscene

, Tekst: Chris Bernasco | Foto's: Sanne Lagerberg

Op de 3voor12 Utrecht-avond op Tweetakt lieten drie Utrechtse bands gisteravond hun eigen karakter zien. Donna Blue, Stillwave en Akula Rhythm Band trakteerden het publiek op muziekstijlen met echo’s uit verschillende tijdperken en windstreken.

Donna Blue

Met Donna Blue waan je je terug in de fifties, in Twin Peaks of een Parijse nouvelle vague-film. De songs en de stem van zangeres Danique van Kesteren doen in al hun ogenschijnlijke naïviteit denken aan Nico & The Velvet Underground.

Donna Blue

Donna Blue

Donna Blue

Stillwave

Voor Stillwave is een optreden van dertig minuten aan de korte kant. Desondanks spelen de drie Utrechters hun uitgesponnen, door Britse shoegaze geïnspireerde songs met bewonderenswaardige gedrevenheid en overgave.

Stillwave

Stillwave

Stillwave

Akula Rhythm Band

Akula Rhythm Band maakt er als afsluitende act een Afrikaans feestje van. Boven vette seventies afrobeat-grooves slingert de charismatische frontman Theo Francois zijn Engels-Franse teksten met veel verve de zaal in.

Akula Rhythm Band

Akula Rhythm Band

Akula Rhythm Band

Akula Rhythm Band

Gezien: Donna Blue, Stillwave en Akula Rhythm Band op de Tweetakt - 3voor12 Utrecht-avond, donderdag 12 april 2018 @ Podiumkas, Neude

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht