3voor12 Utrecht tipt, week 3

Slag om Stukafest / Valour Up Twice / Anne Soldaat + Yorick van Norden / Geheim van Starsound / Henk & Melle

Tekst: Tessel ten Zweege ,

In deze derde week van het jaar is er weer ontzettend veel te doen voor de Utrechtse muziekliefhebber. Voor een spannende strijd tussen verschillende lokale band kun je naar de Slag om Stukafest op donderdag of naar de bloedstollende finale van het Geheim van Starsound op zaterdag. In de ACU is er geen sprake van beginnende bands maar staat het doorgewinterde Valour Up Twice voor de allerlaatste keer in Utrecht op de planken. Check het artikel voor al onze tips!

Wie: Lion, Meet Lizard + MAYÍN + Eyes On The Sun
Wat: Slag om Stukafest 2017
Wanneer: donderdag 19 januari 2017 (19.30 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: gratis

Stukafest is een jaarlijks festival  waarbij studentenkamers worden omgetoverd in een heuse theater- of concertzaal. Wie er de volgende keer in een deelnemende studentenkamer mag optreden wordt deze donderdag uitgevochten bij de Slag om Stukafest in Hofman Café aan Janskerkhof. Drie bands gaan de strijd met elkaar aan, en gaan hun best doen om de vierkoppige jury te overtuigen dat zij die plek verdienen. Dit betekent spanning, sensatie, leuke live muziek en er is ook bier aanwezig.


Wie: Valour Up Twice
Wat: Afscheidsshow
Wanneer: vrijdag 20 januari 2017 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 3,-

Valour Up Twice uit Utrecht en Schijndel heeft na het bereiken van de finale van de Grote Prijs van Nederland, het uitbrengen van het mooie debuutalbum Reap / Sow en talloze optredens, besloten om te stoppen. Hun psychedelische indierock is gelukkig aanstaande vrijdag nog een keer live te beluisteren, bij hun laatste optreden in Utrecht.


Wie: Anne Soldaat + Yorick van Norden
Wat: Unsung Heroes
Wanneer: zaterdag 21 januari 2017 (20.00 uur)
Waar: Molen de Ster
Schade: € 7,50

Met vrijwel alleen twee akoestische gitaren staan zaterdag de ervaren gitarist, zanger en songwriter Anne Soldaat en voormalig The Hype-leadzanger Yorick van Norden op het podium in Molen de Ster aan het Molenpark. De twee hebben de muziekvoorstelling ‘Unsung Heroes’ samengesteld rondom hun gedeelde liefde voor muziek uit de jaren ’60 en ’70 en de verhalen die achter die liedjes verscholen zitten. Zaterdagavond worden er dus nummers met een verhaal ten gehore gebracht; zowel covers als eigen materiaal.


Wie: The Goodlife Gentlemen + DJANGUS + Rain Nation + Nothing in Common + Kurt Rosa + Jet B
Wat: Finale Geheim van Starsound 2016
Wanneer: zaterdag 21 januari 2017 (19.30 uur)
Waar: Starsound Studio
Schade: € 5,-

De tweede wedstrijd van deze week speelt zich af in de Starsound Studio en bevat zes bands én een vakjury. Na zes voorrondes en een halve finale is het tijd voor de langverwachte finale, waarbij de winnaar naar huis gaat met een cd-opname, een fotoshoot voor de hele band, airplay op 3FM of Radio538 en een Bax-shop bon. Reden genoeg dus om jouw favoriet te komen aanmoedigen en mee te genieten van al het aanstormende muziektalent in Utrecht.


Wie: Henk & Melle + Thijs Heij
Wat: lo-fi folkliedjes met mooie samenzang
Wanneer: zondag 22 januari 2017 (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8,-

Henk & Melle zijn Hallo Venray-voorman Henk Koorn en Melle de Boer, die je misschien kent van de band Smutfish. De twee Hagenezen vormen sinds 2011 een duo en maken samen folky en lo-fi liedjes op gitaar en traporgel. Rommelig maar geniaal, kneuterig briljant, zijn veelgehoorde uitspraken over het tweetal. In dB’s spelen ze liedjes van hun tweede album Piece of the Pie, dat vorig jaar is verschenen. Opener van deze middag is het Utrechtse enfant terrible Thijs Heij, tevens bandgenoot van Henk Koorn in Joy Division Undercover.