Het is weer zover: de temperatuur stijgt, bloemen gaan bloeien, en de line up voor diverse zomerfestivals tekent zich steeds meer af. Zo ook voor de Elevator Sessions, het gratis toegankelijke festival dat op het Tuindorp-West Complex onder andere intieme liftsessies biedt. Na een eenmalig uitstapje naar de Stadstuin zijn ze dit jaar weer terug op de plek waar het allemaal ontstond. De eerste vijftien bevestigde namen laten vooral zien dat het festival in wil zetten op de ontluikende (Utrechtse) parels in het poplandschap.

In het oog springt vooral de momenteel gloeiend hete 45ACIDBABIES, het via de Herman Broodacademie ontstane electro-/garage-/punkpopcollectief dat in heerlijk ongepolijste en energieke sets helemaal los kan gaan. Hun eerste clubtoer is net gestart, na een succesvolle deelname aan de Popronde van vorig jaar, en de band is één van de 12van3voor12.

Ook Ziggy Splynt kan momentum niet ontzegd worden, als winnaars van zowel de Clash of the Titans als De Utrecht Popprijs. Groots geluid, moddervette riffs. De band bestaat uit drie studenten aan het Conservatorium en hoewel ze eerder met Muse werden vergeleken, gaven zij in een recent interview aan zich breder te (willen) ontwikkelen en een progressieve, meer complexe weg te zoeken.

Verder valt op dat de singer-songwriters goed vertegenwoordigd zijn, waarvan een aantal eerder ook al mee deed aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Jorn ten Ham heeft na eerder solosucces nu een band geformeerd, Sured (Sjoerd Raaijmakers ) is een songwriter met hoog meezinggehalte en Youri Lentjes begeeft zich in de hoek van de Americana, met een krachtig en puur geluid door het rauwe randje in zijn stem.

De volledige lijst met de eerste vijftien acts is: 45ACIDBABIES, Money & The Man, Ziggy Splynt, Mango Zabba, Sured, Tim Dawn, Jorn ten Ham, Bart Hanswijk, Iris Penning, Youri Lentjes, Sailing To Suez, Jasper Mook, Terence Roelofsen, AQUARIUM en Last Night in Town.

Op het affiche prijken dit jaar zeer diverse acts, van jazz tot garage of bluegrass. Elevator Sessions wil zich namelijk meer gaan richten op muziekliefhebbers en zo tegelijk een uniek podium bieden voor opkomende, lokale acts. Utrecht kent immers veel mooie initiatieven en talentvolle artiesten, en deze eerste lichting namen herbergt dan ook voor tachtig procent aan talent uit de stad.

Binnenkort worden de eerste namen voor het dancepodium aangekondigd.

Te zien: Elevator Sessions 2017, vrijdag 9 juni 2017 @ Studentencomplex Tuindorp-West