3voor12 Utrecht tipt, week 6

Stukafest / The Proper Ornaments / Lambchop / 5 jaar SlapFunk / Magnapop

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Wacht niet te lang met het checken van onze live-tips, want Stukafest en The Proper Ornaments zijn al op woensdagavond. Als je die onverhoopt hebt gemist dan kun je donderdag nog naar Lambchop, vrijdag naar 5 jaar SlapFunk en zondag naar Magnapop. Alle info over deze shows vind je in het artikel.

Wie: Karawane, Ciao Lucifer, Sväva, Clean Pete, Smthng Smthng Unicrn, Sured en Jamsmi
Wat:  Stukafest

Wanneer: woensdag 8 februari 2017 (20.30 - 23.00 uur) + afterparty in De Helling vanaf 22.30 uur
Waar: diverse locaties
Schade: € 5 (tickets kun je op woensdag nog gewoon online bestellen)

Theater, literatuur, cabaret, dans, en ja, ook muziek. Stukafest is van alle markten thuis en op 8 februari 2017 strijkt dit studentenkamerfestival weer in Utrecht neer. Maar liefst twintig acts, waarvan zeven muzikale, zorgen voor een avond vol vermaak. Verspreid door Utrecht geven ze optredens in opengestelde studentenkamers, voor hun bewoners en voor andere cultuurliefhebbers. Tussen de stapelbedden en de studieboeken kun je dit jaar onder andere kijken en luisteren naar Karawane, Ciao Lucifer, Sväva, Clean Pete, Smthng Smthng Unicrn, Sured en Jamsmi.


Wie: The Proper Ornaments + Beat Mark
Wat: tijdloze indiepop
Wanneer:
woensdag 8 februari 2017 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Deze maand programmeert EKKO drie shows in ACU. De eerste van die reeks is The Proper Ornaments, op woensdag 8 februari. De band, die o.a. uit een aantal leden van Ultimate Painting bestaat, bracht in 2014 zijn eerste album uit. Daarop hoor je invloeden van onder andere Felt, The Durutti Column, Television Personalities en Teenage Fanclub. Afgelopen maand is het nieuwe album Foxhole verschenen. Volgens James Hoare hebben de nummers op die plaat meer nuance en een wat rustigere vibe. We zijn benieuwd. Support komt van Beat Mark uit Parijs.


Wie: Lambchop
Wat: alt-country
Wanneer:
donderdag 9 februari 2017 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 17

De muziek van Lambchop is lastig in een hoekje te stoppen en dat is eigenlijk wel mooi. Toen Kurt Wagner en zijn los-vaste collectief van muzikanten in 1994 begonnen werden ze onder de noemer americana geschaard. Maar ze draaien hun hand ook niet om voor post-rock, soul en lounge. En op zijn nieuwe album FLOTUS (For Love Often Turns Us Still) heeft Wagner zich laten inspireren door moderne hiphop, soul en r&b.


Wie: Samuel Deep + Locklead + Anil Aras + William Caycedo
Wat: SlapFunk 5 jaar

Wanneer: vrijdag 10 februari 2017 (23.00 uur)
Waar: Basis
Schade: early bird ticket € 8, normaal ticket € 10

Party-organisatie/platenlabel SlapFunk bestaat 5 jaar en viert dat met een Europese tour langs de dikste clubs van o.a. Berlijn, Leeds, Lyon en Ibiza. De tour start echter ‘gewoon’ in Basis in thuisstad Utrecht met William Caycedo, Anil Aras, Locklead en SlapFunk-baas Samuel Deep. Locklead laat voor deze speciale gelegenheid zijn nieuwste live-set horen. Naast de kick off van de tour is dit ook de officiële releaseparty van ‘Raw Joints #5’, een driedelig album dat ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan wordt uitgebracht.


Wie: Magnapop + Roald van Oosten
Wat: indierock
Wanneer:
zondag 12 februari 2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 15

Houd je van bands als The Breeders, The Pixies en The Posies? Dan is Magnapop vast ook wel wat voor je. In het kielzog van de eerder genoemde bands drukte het viertal uit Atlanta ook zijn  stempeltje op de indierockscene van de jaren negentig. Hun platen werden o.a. geproduceerd door Bob Mould en Michael Stipe en bands als EELS en R.E.M. hebben nummers van de band gecoverd. Dit jaar treedt Magnapop weer op in de originele bezetting. Support komt van Roald van Oosten, die met zijn band Caesar aan het begin deze eeuw behoorde tot de grootste Nederlandse indierockbands. Na het stoppen van Caesar schreef hij vooral composities voor theater en film. Vorig jaar verscheen opeens zijn solo-album Oh Dark Hundred en nog geen jaar later is er al een nieuwe plaat: A Stir Is In The Air.