Popronde Amersfoort maakt line-up 2016 bekend

38 opkomende acts spelen zaterdag 19 november in het centrum van de Keistad

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Over een maand doet het reizende muziekfestival Popronde Amersfoort aan. Op zaterdag 19 november kun je weer van kroeg naar restaurant slenteren, of van platenzaak naar poppodium fietsen om een indruk te krijgen van de vele talentvolle acts die het festival te bieden heeft. Net als de voorgaande jaren vindt de Amersfoortse editie plaats in het laatste Popronde-weekend. Met 38 acts op 19 locaties is deze editie groter dan die van vorig jaar. Deze week heeft de organisatie het volledige programma bekend gemaakt.

Op de Hof doet een aantal nieuwe locaties mee: Barista café, Gaudi’s, ROX Café en Hop en Hen. Ook Pitchers aan de Groenmarkt is een nieuwe toevoeging. Net als vorig jaar zijn er weer speciale podia voor acts die geadopteerd zijn door 3voor12 en OOR. Het 3voor12-podium is dit jaar in Van Zanten, waar Nachtschade (21.00 uur), Mountain States (22.30 uur) en Money & The Man (00.00 uur) spelen. Onder de Linde is gastheer van het OOR-podium, en daar treden Rilan & The Bombardiers (20.45 uur), Kynarian (22.15 uur) en 45ACIDBABIES (23.30 uur) op.

De Popronde begint ‘s middags al in Bagels & Beans waar je achtereenvolgens kunt luisteren naar americana van Jasper Schalks (13.00 uur) en indie van Tolls (15.00 uur). Aan het einde van de middag sluiten er meer locaties aan, zoals KAdEcafé, waar de Utrechtse indieband La Corneille optreedt en muziekzaak Velvet, waar Liquid Sun Orchestra een portie afrofunk brengt. Om 19.00 uur speelt Mevrouw Tamara, die onlangs nog indruk maakte op de Utrechtse edities van de Popronde, in De Vereeniging.

Het zwaartepunt ligt bij de Popronde in de avond met, naast de bands op de 3voor12- en OOR-podia, onder andere ook rockband Backgammon (Pitchers, 21.00 uur), slowcoreband The Fire Harvest (Boothill, 21.30 uur), rockband The Grand East (FLUOR, 22.00 uur) en de electro van Woof! Woof! Ridicule (De Observant, 22.45 uur). Afsluiten kun je bij de te gekke garage/noise van Bartek (Boothill, 00.15 uur) of het elektronische Cookachoo (FLUOR, 1.00 uur). De Lieve Vrouw is helemaal een afterparty-locatie met hiphop van bFAKE (0.30 uur) en (grunge)rock van Orange Maplewood (1.15 uur).

En dat zijn nog niet eens alle namen. Meer over alle geprogrammeerde bands en de exacte tijden en locaties vind je op de site van de Popronde.

We doen vanzelfsprekend weer verslag van deze goedgevulde muziekavond, waaraan bijvoorbeeld ook Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi en John Coffey meededen voor hun grote doorbraak.

Te zien: Popronde 2016 met o.a. La Corneille, 45ACIDBABIES, The Fire Harvest, The Grand East, bFAKE, Bartek, Backgammon, Cookachoo en meer, zaterdag 19 november 2016 @ diverse locaties, Amersfoort

Zoals altijd zijn de optredens gratis toegankelijk.